Zafer öğretmenin depremde yaşamını yitiren eşi, oğlu ve kayınvalidesi toprağa verildi

Zafer öğretmenin depremde yaşamını yitiren eşi, oğlu ve kayınvalidesi toprağa verildi

Kahramanmaraş’ta geçen hafta yaşanan depremde hayatını kaybeden Türkçe öğretmeni Zafer Karataş’ın eşi Hatice oğlu, Ahmet ve kayınvalidesi Elife Kozaklı Kayseri’nin Erkilet Mahallesi’nde toprağa verildi. Enkazdan birbirine sarılmış halde çıkarılan anne Hatice ile oğlu Ahmet aynı tabuta konuldu.

Merkez Üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan olan ve 7.7 ve 7.6 şiddetindeki büyüklüğündeki deprem nedeniyle 10 ilde yokum meydana geldi. Mehmet Bukem Somtaş Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Zafer Karataş’ın eşi ve çocukları depreme Kahramanmaraş’ta oturan ananelerinin yanında yakalandı. Okulların yarıyıl tatiline girmesi annesi Elife Kozanlı’nın yanına giden Hatice Karataş ile çocukları Ahmet ve Elif depreme Kahramanmaraş’ta yakalandı. Depremde enkaz altında kalan Hatice Karataş (41) ile oğlu Ahmet Karataş (10) ve Hatice Karataş’ın annesi Elife Kozanlı’nın cansız bedenlerine depremin sekizinci gününde ulaşıldı.  Hayatını kaybeden öğretmenin ailesinin cenazesi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler Kayseri'ye getirildi. Kayseri Asri Mezarlığı içerisinde bulunan Hulusi Akar Camii’nde kılınan cenaze namazına Karataş ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Enkazdan beraber çıkarılan anne Hatice ile oğlu Ahmet aynı tabuta konuldu. 
 
ANNE OĞLU AYNI TABUTA KONULDU
 
Enkazdan birbirlerine sarılmış olarak çıktığı öğrenilen anne Hatice Karataş ile oğlu Ahmet aynı tabuta konuldu. Eşi ve oğlunun cenaze namazından sonra ağlayanları uyaran Zafer Karataş, “Bağırarak ağlamasınlar. İnşallah onlar şehittir, cennetliktir” dedi. Kılınan cenaze namazının ardından ailenin cenazesi Erkilet Bülbülpınarı mezarlığında toprağa verildi. Zafer ve Hatice Karataş’ın enkaz altında kalan kızları Elif’e henüz ulaşılamadığı öğrenildi. 

Google+ WhatsApp