81 mahallede 27 semt pazarı

81 mahallede 27 semt pazarı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi  ilçesinde  81 mahalle bulunduğunu ve her hafta 32 semtte semt Pazar yeri açıldığını söyledi.

600 esnaf hizmet veriyor.

         Melikgazi Belediyesince inşa edilen semt Pazar yerlerinde hem satıcalar modern ve sağlıklı ortamlarda esnafın iş yaptığını hem de tüketicilerin daha rahat alış veriş ortamı oluşturulduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “ Melikgazi ilçesi 2016 yılında hem yüz ölçümü hem de hizmet ettiği nüfus olarak büyüdü. 550 bin nüfusa hizmet veren 16 adeti üstü kapalı olmak üzere, toplam 27 adet semt pazarımız bulunmaktadır. 2016 yılında üstü açık ancak alt yapısı tam olan 3 semt Pazar yeri ile 2 kapalı semt Pazar yeri inşa ediyoruz. Şehir büyüdükçe semt Pazar yerlerin sayısını artıracağız. Bizim semt Pazar yerleri haftanın bir günü hizmet vermemektedir. Ayrıca haftanın 6 günü kapalı semt otoparkı, spor alanı, kına gecesi alanı, kurban kesim yeri, gibi çok amaçlı hizmet vermektedir “ dedi.

Esnafa yapılan yatırımlar örnek gösteriliyor.

Özellikle esnaf siteleri ile modern şehircilik ilkelerini uygulayan Melikgazi Belediyesinin semt pazar yerlerindeki uygulamalarından son derece memnun olduklarını belirten MAHALLE MUHTARLARI, belediyenin her zaman, vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet edilmesi için imkân sağladığını ve Melikgazi Belediyesi’nin her zaman esnaf dostu bir belediye olduğunu söylediler.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Kapalı semt pazar yerlerinin, bir çok belediye tarafından referans gösterilerek projelerin istendiğini sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp