Ankara ve Kayseri’de polis ekiplerinden eş zamanlı operasyon: tefecilik yapan 15 kişi yakalandı

Ankara ve Kayseri’de polis ekiplerinden eş zamanlı operasyon: tefecilik yapan 15 kişi yakalandı

Ankara ve Kayseri’de polis ekiplerinin eş zamanlı düzenlediği operasyonda; tefecilik yaptığı belirlenen 15 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 93 ayrı olay olmak üzere 107 mağdurdan toplamda 30 milyon Türk Lirası dolandırdıkları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerden 5’i tutuklanıp cezaevine gönderilirken 10’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri; eş zamanlı olarak Ankara ve Kayseri’de, tefecilik yaptığı tespit edilen 15 şüphelinin adresleri belirlenerek operasyon düzenledi. Operasyonda toplamda 15 ikamet ve iş yerinde arama yapılmış olup birçok belge, doküman, çek ve senet ele geçirildi.
Yakalanan şüphelilere; Mağdurlardan zorla çek ve senet alarak, aldıkları çek ve senetler hakkında icra takibi başlatarak haciz yoluyla mağdurların mal varlıklarını ele geçirmekten, mağdurlardan yüksek faiz karşılığı vermiş oldukları parayı tahsil etmek için iş yerlerine ve ikametlerine giderek mağdurları baskı altına almak ve tehdit etmekten, 93 ayrı tefecilik olayında 107 mağdurdan yaklaşık 30 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde etmekten, gruplar halinde hareket eden şüphelilerin kendilerine faizli para talebi geldiğinde mağdurun ödeme açısından güvenilir olup olmadığını birbirlerine sordukları ve mağdurları birbirlerine yönlendirerek kendi alacaklarını bir başka tefeciye borçlandırarak tahsil etmekten adli işlem yapıldı.
Şüphelilerden 5’i tutuklanıp cezaevine gönderilirken 10 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google+ WhatsApp