Başkan Altepe´den Teleferik Müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sarıalan-Oteller bölgesi teleferik hattının yılbaşından sonra hizmete gireceğini müjdeledi. Teferrüç Mahallesindeki Teleferik Yönetim İstasyonu´nda dü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sarıalan-Oteller bölgesi teleferik hattının yılbaşından sonra hizmete gireceğini müjdeledi.
Teferrüç Mahallesindeki Teleferik Yönetim İstasyonu´nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni yapılacak olan Sarıalan-Oteller bölgesi teleferik hattının büyük oranda bittiğini belirterek, yeni hattın yılbaşından sonra hizmete gireceğini müjdeledi.
Teleferiği şehir içine indireceklerini de açıklayan Başkan Altepe, "Şu anda buradaki mevcut hattımız Teferrüç-Sarıalan Hattı yenilendi. Şu anda da ikinci hattımız olan Sarıalan-Oteller bölgesi hattı ile ilgili çalışmaları ise sürüyor. Burada 19 direk var. Bunların beton temelleri bitmişti. Montajın da yüzde 50´si tamamlandı. Yine 2´inci oteller bölgesindeki istasyonumuzun da yüzde 80´i tamamlandı. Kaba inşaatı da bitti. Şu anda kabinleri koyacağımız depoları inşa ediliyor. Herhangi bir engelimiz kalmadı. İnşallah yılbaşına kadar bu hattımız bitmiş olacak. Artık Teferrüç´ten oteller bölgesine kadar bu tesisler hizmet verecek. Yaz, kış gerek Bursalı, gerek dışarıdan gelen insanımız Uludağ´a kısa sürede ulaşacak. Uludağ ayrı bir cazibe merkezi olacak" dedi.
Yeni teleferiği şehre indirmeyi hedeflediğini kaydeden Başkan Altepe, "Teleferiğimizi Setbaşı, Gökdere ve Zafer Parkı´na indireceğiz. Böylelikle bu bölgenin şehir merkezine bağlantısı da sağlanacak. Bu şehiriçi trafiğini de rahatlatacaktır. Şehiriçi ulaşımda Bursa´yı rahatlatacak olan projelerimiz de var. Bizim şu anda Kültür Park´ın altındaki bölgede tramvay istasyonumuz bulunuyor. Burada Yahudi Mezarlığı´ndan Tophane bölgesine, Pınarbaşı´ndan Kuştepe bölgesine ve devamında da Yiğitlerin Yaylası´na çıkmış olacak. Tüm o bölgelerin ulaşımını Merinos´a bağlayacağız. Amacımız bu bağlantılarla tüm dağ yöresinin insanlarının başka araca gerek duymadan direkt metroya ulaşabilmeleri ve bununla birlikte dağa denize her yere gidebilmeleridir" diye konuştu.
(SF-OSM)

27.10.2014 16:38:44 TSI

Google+ WhatsApp