Bünyan Belediyesi Mahalle Toplantıları Başladı

Bünyan Belediyesi ilçede yine ilk olan bir uygulamayı hayata geçirdi. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu mahalle toplantılarının başladığını söyledi.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan’ın geleceğini Bünyanlılarla birlikte planyaladıklarını ifade ederek, "Mahallelerimizin eksiklerini gidermek ve vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde çözmek için yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Belirlenen programla mahallelerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelip geniş katılımlı toplantılar düzenleyerek hem yapılan hizmet ve projeleri hem de yapılacak olan yatırımları paylaşacağız" dedi.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıların ilki yoğun bir katılım ile Güllüce mahallesinde gerçekleşti. Başkan Şinasi Gülcüoğlu burada yaptığı konuşmada Türkiye’de yaşanan değişime dikkat çekere; “Türkiye’de birçok şey değişti birçok şeyde değişiyor inşallah. Eskiden devletin milleti vardı. Giderdik o makamlara kapılarda beklerdik. İçerdeki zatı muhterem zevat bizi kabul ederse girere derdimizi anlatır kabul etmese günlerce beklerdik. Şimdi o anlayış çok şükür yıkıldı. Şimdi ne geliyor Milletin devleti geliyor. Yani Devletin milletinde, milletin devletine geçiş süreci başladı ve hızla da devam ediyor. Devlet milletiyle kucaklaşıyor. Devlet milletini seviyor onunla kucaklaşıyor, onunla hemhal olmaya çalışıyor. Eskiden planlanır programlanır getirip önümüze dayatılırdı. Hepimiz bu günleri hatırlarız. Çok şükür artık bunlar kalktı. Halk ile bütünleşmiş, milletiyle oturup ağlayan millet ile gülen bir anlayış, bir yönetim anlayışı geliyor. İşte sizin bağrınızdan çıkan o insanlarda sizlerle hemhal olmayı biliyor. İnşallah bu süreç hızla devam edecek ve Türkiye inşallah tarihteki Osmanlı misyonu dediğimiz 20 milyon kilometre kareye adaletle hakkaniyetle yaklaşan bir devlet görünümü yeniden alacak “ diye konuştu.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu vatandaşa hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek:”Değerli ağabeylerimin her zaman olduğu gibi bizleri bağrınıza bastınız. İnanın ben sizlere karşı hizmet edebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bize çok büyük bir yetki verdiniz çok büyük bir destek verdiniz. Ben inşallah sizleri utandırmayacağım bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu çerçevede yasalar değişiyor yönetmelikler değişiyor, kanunlar değişiyor. Dedik ki milletimiz buraya geliyor derdini meramını anlatıyor. Dinliyoruz çözebildiğimizi çözüyor çözemediğimizi gerekli yerlere iletiyoruz. Bizde gidip belediye olarak hemşehrilerimizle buluşalım. Halkımızı mahallesinde aydınlatalım istedik. Bu çerçevede her zaman olduğu gibi ilklerin mahallesi olan Güllüce’den Bismillah dedik bu toplantılarımızı başlattık. Güllüce’den başlıyoruz çünkü sizin ilçeniz olan Bünyan’a bağlılığınız biliyoruz. İnşaatlarda esnaflığa gittikten sonra getirdiğiniz o alın terlerinizi memleketiniz Bünyan’da yatırdığınız orda harcadığınız biz biliyoruz. Sizin bu memlekete olan tutkunluğunuz biliyoruz. Sizin adınızla mütenasip gül insanlar olduğunuzu biliyoruz. İnşallah Bismillah dedik sizlerle buluşmaya karar verdik. Allah razı olsun sizlerde bu soğukta bizi bağrınıza bastınız” şeklinde konuştu.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu ilçede yapılan bazı kamu yatırımlarına dikkat çekerek, “Biz istesek de istemesek de Bünyan bir değişim dönüşüm sürecine girdi. Malumunuz 172 milyona yakın bütçeli bir ceza evi yatırımı bir kamu yatırımı var. 42 kilometre duble sıcak asfalt yolumuz yapılıyor. 10 kilometresi tamamlanarak hizmete sunuldu. Biz göreve geldiğimizde bu yolun ihalesi yapılalı yıllar olmuş ama bir tek kazma vuramamıştı. Ulaştırma bakanımıza giderek bu güne kadar birçok desteğiniz oldu yine desteğinizi bekliyoruz dedik. Sağ olsunlar kırmadılar bizleri ve ödeneksiz de olsa müteahhit firmayı işe başı yaptırdı. Bu gün çok şükür 10 kilometresi bitti ve önümüzdeki yılda devam edecek” dedi.
Başkan Gülcüoğlu İlçede ilerleyen yıllarda ortaya çıkabilecek sorunlara şimdiden önlem aldıklarını dikkat çekerek:” Bünyan değişiyor dedik bakın hemen yanı başınızda bir ceza evi inşa ediliyor. Buraya 480 lojman inşa edildi ve burada minimumum 2 bin 500 kişi çalışacak. Görünen yerleşkede minimum 15 bin kişi ikamet edecek. Bu çerçevede şunu planladık biz buraya şart dedik. Zira şuan bile TOKİ’nin olmadığını düşünürsek Bünyan’da bir konut ihtiyacı var. Bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu çerçevede hemen bir TOKİ planladık yine o bölgede hazine arazisine. Malumunuz TOKİ hazine arazisi dışında konut çalışması yapmıyor. Bununla ilgili müracaatlar devam ediyor bu konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum burası çok ciddi bir yatırım ve emin olun ciddi bir insan kaynağının gidip geldiği yer olacak. Duyanlar duymayanlara söylesin imkanı olan vatandaşlarımız buraya yazılsınlar. Burada çalışacak insanları eğer Bünyan’da tutamasak İldem’den sabah servislere binecekler, öğlen arası burada yemeklerini yiyecek akşam servise binip evlerine gidecekler. Bu çerçevede acilen bir planlamaya ihtiyacımız vardı ve bizde TOKİ konutlarını planladık. İstedik ki burada yaşayacak insanlar kazançlarını ilçemiz Bünyan’da harcasın. Konut müracaatları devam ediyor. Sizlerde arzu ederseniz üzerinize ev olsun olmasın buraya başvurabileceksiniz” ifadelerini kullandı.
Başkan Gülcüoğlu yapılan hizmetler hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti:”Bünyan Belediyesi olarak göreve geldiğim de 17,5 milyonluk bir borç vardı. Ben bunu kimsenin başına kakmak için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Bütün belediye başkanı arkadaşlarım hangi partiden olursa olsun hizmet ettiler bunu biliyorum. Bir tuğlanın üzerine tuğla koymaya çalıştılar, bunu biliyoruz. Şu da bilinmeli ki iş alanımız çok arttı, 1300 kilometrekare alana çıktı alanımız. Hizmet ettiğimiz hinterlandın 28 bin nüfusu var. Resmi olmayan nüfusu 32 bindir. Bu çerçeve de Belediyemizin gelirleri artmadı. 8.8 milyon gibi bir borç ödedik. Aşağı yukarı 10 milyona yakında Rabbimin izni, sizlerin duasıyla memleketin 7 belde, 24 köy ve Bünyan merkez olmak üzere de bu yıl yatırım yaptık. İşte belediye de çalışan arkadaşlarımız maaşlarını alamıyorlardı bunlar hepinizin bilgisi var. Onların maaşlarını tamamen ödediğimiz gibi yüzde yüze yakın da zam yaptık. Bakın burada beş tane kardeşim çalışıyor İŞKUR’dan. Emin olun Türkiye de 170 tane İŞKUR çalışan bir belediye Bünyan Belediyesi ilçe bazında söylüyorum. Geçen yıl Türkiye de bir tek ilçeye, ilde demiyorum bir ilçeye İŞKUR verdiler o da Bünyan Belediyesiydi. İnşallah bu hizmetler Rabbimin izni, sizlerin duası olduktan sonra artarak devam edecek. Ben tekrar hepinize buraya bu soğukta toplandığınız için bize gösterdiğiniz muhabbetten teveccühten dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilin ki bu aciz kardeşiniz burada olduğu sürece hiç kimseyi ayırmadan kırmadan, dökmeden Rabbimin izniyle hak ettiğinizin sonuna kadar buraya geleceğinden emin olmanızı istiyorum. Bakın bir Güllüce Belediyesi 25 Bin metrekare 30 Bin metrekare parke yapabilir miydi yapamazdı. Bakın parkımızın spor kompleksimizin maliyetini sizle paylaşacağım bu yapılabilir miydi? Bakın bir sürü asfalt döküldü yapılabilir miydi? Göreve geldiğimiz sorunlarla şimdiki konuştuğumuz sorunlar çok farklı farkındaysanız. Bu da ne demektir zaman içerisinde belli adımlar atılmış ve atılmaya devam edecek Rabbimin izniyle arkası da gelecek.”
Birim amirleri mahallede yapılan hizmetleri ve 2016 yılı için planlanan yatırımları vatandaşlar ile paylaştı. Daha sonra Güllüce Mahallesi sakinleri de bekledikleri hizmetleri Başkan Gülcüoğlu’na ileterek göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler. Yapılan hizmetlerden memnun olduklarını dile getiren mahalle sakinleri önümüzdeki zamanlarda daha güzel hizmetlerin kendilerine sunulacağına inandıklarını ifade etti.

Google+ WhatsApp