KTO Başkanı Hiçyılmaz Büyüme Rakamı Ve Hükümetin 2016 Yılı Eylem Planını Değerlendirdi

KTO Başkanı Hiçyılmaz Büyüme Rakamı Ve Hükümetin 2016 Yılı Eylem Planını Değerlendirdi

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye’nin, 2015’in üçüncü çeyreğinde yakaladığı yüzde 4’lük büyüme oranını olumlu bir gelişme olarak gördüklerini söyledi.
Başkan Hiçyılmaz, yazılı bir açıklama yaparak, 64. Hükümetin 2016 yılı Eylem Planı ve TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla üçüncü çeyrek verilerini değerlendirdi. Büyüme rakamının piyasa beklentisinin üzerinde olduğunu kaydeden Hiçyılmaz, dünya genelinde ekonominin yavaşladığını kaydetti.
Hiçyılmaz, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’daki büyümenin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 olarak gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, “Türkiye ekonomisinin 2015 yılı ilk üç çeyreğindeki ortalama büyüme rakamı ise yüzde 3,4 olmuştur. Türkiye tam 24 çeyrektir üst üste büyüme başarısını göstermiştir. Türkiye’nin 2015 yılı içinde yaşanan iç gelişmelere bağlı ekonomik belirsizlikler ve dış kaynaklı pek çok soruna rağmen yüzde 4’lük büyümeyi sağlaması memnuniyet vericidir” ” dedi.
Hiçyılmaz, “Bu rakam bize göstermektedir ki, ülkemiz tüm çevre ülkelerde yaşanan karışıklıklar ve ekonomik kriz etkilerine rağmen sağlam bir ekonomik yapıya sahiptir. Büyüme rakamı, Türkiye’nin bölgesinde yaşanan karışıklıkların aksine güvenli liman olma özelliğini koruduğunu işaret etmiştir. Bu özellik, iş dünyası olarak bizlere güven vermektedir. Geleceğe ilişkin beklentilerimizin kısa sürede gerçekleşebileceğine olan inancımız, büyüme rakamındaki yukarı yönlü hareketle daha da güçlenmiştir” ifadelerini kullandı.
“HÜKÜMETİN 2016 YILI EYLEM PLANINI OLUMLU BULUYORUZ”
Hiçyılmaz, büyüme rakamlarının yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümetin 2016 yılı Eylem Planının da iş dünyası tarafından olumlu karşılandığını belirtti.
Ekonomik yapıya ilişkin güven artırıcı adımların bundan sonra da atılmaya devam edilmesi gerektiğini ifade eden Hiçyılmaz, “Ekonomi yönetimi konusunda taviz vermeyen etkin bir yol izlenmelidir. Eylem planından iş dünyasını ilgilendiren, şirket kuruluş ve tasfiye işlemlerinin kolaylaştırılması ve vergi mevzuatının iyileşmesi yönünde adımlar atıldığı görülmektedir. Hukuk mevzuatı konusunda da kısa sürede gelişme yaşanmasını ümit etmekteyiz. Kalkınma ajanslarının yapısında değişikliğe gidilmesi yatırımları olumlu etkileyecektir. Bunun yanı sıra rekabet şartlarının iyileştirilmesi ile KOBİ’lerin finansmana erişimi noktaları öncelikli olmak üzere, kısa sürede yeni adımların atılmasını bekliyoruz. Teşvik sisteminin yenilenmesi ve üretimin desteklenmesi ile inovasyon ve AR-GE noktasında atılacak hızlı adımlar da büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.
Başkan Hiçyılmaz, kısa vadede gerçekleştirilecek vaatlerin ekonomideki canlılığa ivme kazandıracağını, orta ve uzun vadeli programların işleyişine de katkı sunacağını vurguladı.

Google+ WhatsApp