CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan:

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Zekeriya Temizel, Tanju Özcan ve Gülay Yedekçi, 1 Kasım’da erken seçimin yapılacak olmasının belirlenmesinin ardından çalışmalara başlayarak CHP Kayseri İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Cumhuriyet Halk Partisi olmadan bu ülkede uzlaşının sağlanabilmesi mümkün değil. Bu açıdan bizim arzu etmediğimiz 1 Kasım’da ki seçimden siyasal olarak en karlı çıkacak partinin Cumhuriyet Halk Partisi olacağını düşünüyorum” dedi.
CHP İl Başkanlığına yapılan ziyarete CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi katıldı. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, “Arkadaşlar mücadeleye devam edeceğiz. 7 Haziran seçimlerinde bir milletvekili adayı arkadaşımızı Türkiye Büyük Millet Meclisine armağan ettik. İkincisini de göndermek istiyoruz. Dolayısıyla bize lütfen destek olunuz. Genel merkezimizin barışçıl politikaları bizi çok mutlu ediyor. Genel Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı.
CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel ise, “Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın vermiş olduğu mesajı çok net bir şekilde algılayan bir partidir. Bu mesajın başkaları tarafından anlaşılmamış olması ve ülkenin erken seçime gitmesi bizler adına üzüntü verici olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir olguda üzerine düşen görevleri yerine getirmiştir. Bu mesajı algılayamayan siyasi partiler önümüzdeki seçimde bunun bedeline ödeyecekler. Bunu hep beraber göreceğiz. Bizler 7 Haziran’dan sonraki süreci anlatmak için görevlendirildik” diye konuştu.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da, “Şuanda gerçekten fiili bir darbenin yaşandığı süreçteyiz. 7 Haziran seçimleri bize net olarak şunu gösterdi; halkımız başkanlık sistemi istemiyor. Halkımız parlamenter sistemin devamından yanadır. Türk halkı 7 Haziran’da çok net bir mesaj verdi. Ben bu mesajı 1 Kasım’da kuvvetlendirerek yeniden vereceğini düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olmadan bu ülkede uzlaşının sağlanabilmesi mümkün değil. Bu açıdan bizim arzu etmediğimiz 1 Kasım’da ki seçimden siyasal olarak en karlı çıkacak partinin Cumhuriyet Halk Partisi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ise, “Kayseri Türkiye için çok kıymetli bir kent. Anadolu’nun merkezinde bulunan bir vilayet. O açıdan Kayseri’de Cumhuriyet Halk Partisinin güçlenmesi aslında tüm Türkiye’de güçlenmemiz anlamına geliyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin koalisyon ortağı olamamasının gerekçesinin AKP’nin koalisyon istemediğini aslında biliyoruz. Bunu aslında detayları ile sizlere anlatmak için geldik” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp