Dünya Yetimler Günü Dolayısıyla İftar Düzenlendi

Dünya Yetimler Günü Dolayısıyla İftar Düzenlendi

Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Vali Sayın Süleyman Kamçı Dünya Yetimler Günü nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
 
Her yıl Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olması nedeniyle düzenlenen iftar programına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Sayın Süleyman Kamçı, Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları ve çoğunluğu Suriye’li yetimlerin oluşturduğu vatandaşlar katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, “ Bir toplumun gelişmişliğinin çocukların mutluluğu ile doğru orantılı olduğunu kaydetti. Bizlere emanet olan yetimlerimizle bir aradayız. Rabbim bu yavrularımıza da güzel bir gelecek nasip etsin.” Diye konuştu.
 
Vali Sayın Süleyman Kamçı’da yapmış olduğu konuşmada,” Türk milleti olarak bizler, yoksula, mağdura her zaman değer veren, gönlünü açan bir milletiz. Şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizi seviyoruz, siz yetimlerimizi seviyoruz. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm idarelerimizle sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz yetimlerin yerinin ayrı olduğunu düşünen bir milletin evlatlarıyız. Bu anlamda bu programı organize eden başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’te “Bizler millet olarak ta, ümmet olarak ta öksüzlüğü, yetimliği iyi biliriz. Biz öksüz ve yetim kalmış bir Peygamberin ümmetiyiz. Bizler her ailenin bir şehit verdiği, Çanakkale’yi, Sarıkamış’ı, İstiklal Savaşı’nı yaşamış bir milletin ferdiyiz. Dolayısıyla yetimi de, yetimliği de öksüzlüğü de biliriz.”dedi.

Google+ WhatsApp