İçerisinde 116,5 kilo uyuşturucu bulunan TIR'da yakalanan şahıslar hakim karşısına çıktı

İçerisinde 116,5 kilo uyuşturucu bulunan TIR'da yakalanan şahıslar hakim karşısına çıktı

Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye gelen ve içerisinde 116.5 kilogram uyuşturucu bulunan TIR’da yakalanan sanıklar H.K. ve S.A. hakim karşısına çıktı.

Olay, 2023 yılı Şubat ayında meydana geldi. Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye gelen bir TIR uygulama noktasında durduruldu. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, hassas burunlu narkotik köpeğinin de katıldığı aramada 116 kilo 500 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili araçta bulunan S.A. ve H.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
SANIKLAR HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Davanın duruşması 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, aracın sürücüsü H.K. ve yanında bulunan S.A. ve avukatları ile sanıkların yakınları katıldı. İstanbul’da yaşadığını belirten ve E. İsimli biri tarafından tehdit edildiği için uyuşturucuyu taşıdığını iddia eden araç sürücüsü H.K., “E. İsimli şahıs beni ailemi öldürmekle tehdit etti. Mecbur kabul ettim. Diyarbakır’a gittik uyuşturucu maddelerin bulunduğu yük araca yüklendi. Oradan Gaziantep’e su götürmek için anlaştık. İstanbul’a gidecektik. Kayseri’den de yük çıktı. Onu da alıp İstanbul’a gidecektik. Şehir girişinde durdurulduk. Polis ekipleri uyuşturucu maddeleri buldu. Ben de ‘Biriniz yanıma gelsin, İstanbul’da E. diye birine vereceğim. Hem onu yakalasın hem işin aslını öğrensin’ dedim. ‘Bize işimizi mi öğretiyorsun’ dediler kabul etmediler. Beni ailemi öldürmekle tehdit ettiler. Ben sürekli yollardayım. Eşim ve kızlarımın hayatı tehlikeye girecekti korktuğum için kabul ettim. Pişmanım” dedi.
 
SANIK S.A.: ARAÇTA UYUŞTURUCU OLDUĞUNU BİLMİYORDUM
Mahkemede ifadesi alınan diğer sanık S.A. ise, “Ben araçta uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Benim 4 çocuğum var. Biri beni tehdit etse polise giderim. Ne yolda ne orada bana bir şey söylemedi. Tahliyemi istiyorum” dedi.
 
Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk haline karar vererek eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp