İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu:

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu:

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kocasinan ilçesinde bulunan Gaziosmanpaşa Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine ’İmkansızlıklar Kader Değil’ konulu söyleşi bulundu. Söyleşide konuşan Çandıroğlu, " Kendinizi rüzgara bırakmayınız, rüzgara direnmeyi öğrenmeliyiz. Birilerinin ne dediği değil, sizin ne düşündüğünüz önemli" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ’İmkansızlıklar Kader Değil’ konulu söyleşide öğrencilere kendi hayatından kesitler anlattı. Okumanın önemine değinen Çandıroğlu, "Maddi ve manevi yokluklar sizleri hayattan koparmasın. Kendinize hedef koyun. Bu açıdan inanmak çok önemli. Yaratılış olarak bir birimizden farkımız yok. İmkansızlık kader değildir. İnancın üstünde hiçbir irade yoktur. Aradaki açığı çok çalışarak kapatabiliriz. Donanımlı olmak zorundayız. Toplumda fark yaratmak zorundayız. İnsan ’yapamam’ dediği zaman yapamaz. Bu noktada mesele bitmiştir. O açıdan okuyarak kendimize hedefler koyarak hayata devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.
Çandıroğlu ayrıca, "Ülkenize hizmet sevdasında olmak zorundayız. Kendinizi rüzgara bırakmayınız, rüzgara direnmeyi öğrenmeliyiz. Birilerinin ne dediği değil, sizin ne düşündüğünüz önemli. Mazeretlerin arkasına sığınmamalıyız. Emek hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. Hayata kendiniz yön verin. Nasıl yaşamak isterseniz onu yaşarsınız. Anne ve babalarınızı bu konuda suçlamayınız. Sosyal faaliyetlerin içinde bulunmalısınız. Kısacası hayatı tek başına yaşamayı öğrenmek zorundayız” diye konuştu.
Öğrencilerle söyleşisinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, okulda görev yapan öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Google+ WhatsApp