Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü Dijital Arşiv Sisteminde

Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü Dijital Arşiv Sisteminde

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak e-devlet bilgi akışı kapsamında tüm birimlerin bilgisayar sisteminde çalıştığını ve bilgilerin dijital sistem ve arşiv üzerinden gerçekleştirildiğini söyledi.
e-devlet Melikgazi’de tamam…
Melikgazi Belediyesi’nde çalışan tüm büro memurlarının bilgisayarı bulunduğunu dolayısıyla bilgisayar kullanımı % 100 olan, nadir belediyeler arasında yer aldıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi’nde emlak, çevre temizlik, ilan reklam, planlama, muhasebe, imar, imar planlama, fen işleri gibi birimlerin bilgisayar ortamında hizmet sunmaktadır. Tüm birimlerin iş ve işlemleri dijital arşivde depolanmakta ve yedeklenmektedir. En son olarak Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün verileri, bilgileri ve tüm çalışmaları dijital arşive yüklenmiştir. Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan 18 bin 240 işyeri, 320 sanayi ve fabrika, 34 depo, 78 finans merkezi, 128 fırın ve ekmek ürünleri satış merkezi ve 14 sera ve çiçekçi gibi ticari faaliyet gösterenlerin tüm bilgileri dijital arşive alındı. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde iş yerlerinin sicil ve ruhsatlarına artık dokunmatik ulaşılmakta ve anında işler yerine getirilmektedir.” dedi.
Hizmeti zamanında sunmak…
Mahalle muhtarlarına bilgisayar verdiklerini ve mahalle bilgilerinin e-devlet sistemi kapsamında bulunduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, referans belediye olmanın şartlarından birinin de hizmeti zamanında sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp