İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL ÇÖP TRANSFER MERKEZİNE İTİRAZ ETTİ

İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL ÇÖP TRANSFER MERKEZİNE İTİRAZ ETTİ

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cırgalan ve Buğdaylı arasına yapılacak olan ÇÖP TRANSFER MERKEZİNE tepki göstermişti. Yücel, bu kez askı ilan sürecinde konuya itiraz etti.

BUĞDAYLI VE CIRGALAN ARASINA ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ

Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karara gereği Buğdaylı ve Cırgalan arasında ‘Çöp Transfer Merkezi’ yapılacak. Bu konu ise meclis toplantısında tartışmaya neden olmuş ve İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel ve partisinin itirazına rağmen konu meclisten geçmişti.

ASKI İLANA ÇIKTI

Meclisten geçen karar Büyükşehir Belediyesi tarafından askı ilanına çıkarıldı. İtiraz süresi sona ererse Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı bu karar     kesinleşmiş olacak ve çöp transfer merkezinin yapımına başlanılacak.

İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL VATANDAŞ ADINA İTİRAZ ETTİ

Mecliste konuya itiraz eden Kazım Yücel, konuyu bir adım ileriye taşıdı. Yücel, Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı bu karara askı ilan sürecine dahil oldu ve vatandaş adına alınan bu karara itiraz etti.

İTİRAZ DİLEKÇESİNİ VERDİ

Kentin nüfus olarak en yoğun olduğu bölgelere ve Kayseri’nin prestijli alanlarına böyle bir tesisinin yapılmasının doğru olmadığını belirten Kazım Yücel, konuya ilişkin itiraz dilekçesini Büyükşehir Belediyesine verdi.

ÇÖP KOKUSUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İyi Partili Kazım Yücel, “Cırgalan ve Buğdaylı bölgesine yapılacak çöp toplama merkezine İyi Parti olarak Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığımız itiraza rağmen belediye halen ısrarla bu tesisi kurmak istiyor. Vatandaşımız adına ben de Kazım Yücel olarak askı ilan süresinde konuya itirazımızı yaptım. Cırgalan, Buğdaylı, Beyazşehir ve İldem bölgesine çöp kokusuna izin vermeyeceğiz.Bununla ilgili olarak hazırladığımız dilekçeyi belediyeye verdik” dedi.

ÇÖP KOKUSUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

Yücel, “Belediyenin çöp toplama merkezi olarak belirlediği alan ve çevresinde 100 binlerce vatandaşımız ikamet ediyor. Bu bölgede Kayseri’nin en önemli projeleri de yer alıyor. Bölgeyi incelediğinizde bu alana yakın olarak Anadolu Harikalar Diyarı, İldem, Beyazşehir, Okçuluk Merkezi, Cırgalan ve Buğdaylı var. Hatta bu alan yurt içi ve yurt dışı uçakların iniş alanı olarak biliniyor. Zaten Kayseri’nin Ankara girişi hem çöp transfer merkezi hem de atık su arıtma tesisleri nedeniyle kokudan geçilmiyor. Kayseri’nin doğu girişinde de böyle bir kokuya gelin izin vermeyelim. Güzelim Kayserimize hem batıdan hem de doğudan girenler koku ile karşılaşmasın. Kayserimiz kötü kokularla değil, güzel kokularla anılsın” dedi.

DİLEKÇEDE NE DEDİ?

Yücel, dilekçede “Belediyeniz Meclisinin  17.07.2020 tarih ve 2020/160 karar no su ile oy çokluğu ile kabul edilen ve  halen askıda bulunan, Kocasinan İlçesi, Cırkalan Mahallesi, 6192 ada, 11 parsel numaralı taşınmazın  bulunduğu alanın,  Belediye Hizmet Alanı olarak planlanması ve bu alanın gerçekte ÇÖP TRANSFER istasyonu olarak kullanılacak olması, gerek yerleşim alanlarına olan yakınlığı, gerekse söz konusu parselin  Kocasinan Belediyesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan edilen bölge içerisinde kalması sebebiyle, Askıdaki  İmar  planına  itiraz etmekteyim. Söz konusu alan ile ilgili olarak “Geçici çöp depolama ve Çöp Transfer İstasyonu Yapılmaması” Hususunun PLAN NOTU olarak her ölçekteki planlara işlenmesini  talep etmekteyim.” İfadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp