Kamu mallarının kullanımına dikkat edilmeli

Kamu mallarının kullanımına dikkat edilmeli

Kamu mallarının kullanımına dikkat edilmeli.

         Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, park, bahçe ile diğer sosyal ve spor tesislerinde yer alan kamelya, oturma bankları, aydınlatma lambaları, çöp kutuları gibi tüm malzeme ve ürünlerin aslında kamu malı olduğunu, bu açıdan kullanımlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu malı vergiler ile alınmaktadır.

            Park ve bahçeler ile sosyal ve spor tesislerinde yer alan, bank, lamba, çöp kutuları, kamelyalar, havuzlar, musluklar, aynalar, basketbol potaları, kale direkleri, otomatik sulama aletleri, ağaçlar, süs ve bahçe çiçekleri gibi akla gelebilecek her malzemenin aslında birer kamu malı olduğunu belirten BaşkanBüyükkılıç“Kamu malları vergiler ile alınmaktadır. Sizlerin istifadesine sunulan her malzeme toplanan vergilerden alınmaktadır. Çöp kamyonları, dozer, greyder gibi araçlar yine vergiler ile alınmaktadır. Yani bedeli yine sizler tarafından ödenmektedir. Bu açıdan herkesin hakkı vardır. Bu nedenle özellikle korunmalı ve kollanmalıdır. Park ve bahçelerde yer alan dış mekân kent mobilyaları olarak bilinen park malzemelerini özellikle korumalıyız. Evimizdeki eşyaları nasıl itina ile kullanıyorsak aynı hassasiyeti kamu mallarında da göstermeliyiz“ dedi.

Bütçenin % 2‘i  malzeme tamiri veya yenilenmesine harcanıyor.

         Her yıl bütçenin yaklaşık % 9 gibi bir oranı park, bahçelerde kullanılan malzeme alımına ayırdıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, hor ve sorumsuzca kullanılan, kırılan ve bozulan bu malzemeler içinde yine her yıl bütçenin % 2’i gibi bir oranı malzeme tamiri veya yenilenmesi harcamasında bulunduklarını kaydetti.

Google+ WhatsApp