Karaman´daki Madencileri Soma´ya Giden Ekip Kurtaracak

Karaman´da, su basan maden ocağında mahsur kalan 20 maden işçisi için Başbakanlık harekete geçerek Zonguldak´tan tahlisiye ekiplerinin bölgeye gitmesini istedi. Hazırlıklarını tamamlayan tahlisiye eki

Karaman´da, su basan maden ocağında mahsur kalan 20 maden işçisi için Başbakanlık harekete geçerek Zonguldak´tan tahlisiye ekiplerinin bölgeye gitmesini istedi. Hazırlıklarını tamamlayan tahlisiye ekipleri Konya´ya gitmek üzere yola çıktı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´na ait Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri Karaman´daki maden ocağında mahsur kalan 20 işçi için hazırlıklarını tamamladı. Başbakanlık´ın talimatı ile iki otobüs hazırlandı. Kurtarma ekibi içerisinde 13 işçi, 7 teknik ekip yer alıyor.
Hazırlıklarını tamamladıktan sonra Tahlisiye İstasyonu´ndan yola çıkan ekibin başında TTK İş Güvenliği ve Eğitim Dairesi Başkanvekili Ahmet Sarıalioğlu bulunuyor. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıalioğlu, "Başbakanlık´tan madende mahsur kalan işçilerle ilgili talimat geldi. Talimat neticesinde bir ekip hazırladık. Kozlu Müessesesi Tahlisiye İstasyonu´ndan bir mühendis, bir nezaretçi toplam 15 kişi, bizim buradan da benim başkanlığımda 3 teknik elemanla beraber 20 kişi hareket ediyoruz. Olayı bilmiyoruz, net bir şey bilmiyoruz. Ağırlık yine Soma ekibi, tecrübeli ekip gidiyor. Bizim de, Kozlu´daki arkadaşlarda da ağırlık Soma´ya giden ekip. Polonya´ya gittiğimiz ekip aynı zamanda. Bütün kurumdaki herkes bu konuda tecrübelidir. Şu an hareketimiz Saltukova Havaalanı olacak. Uçakla Konya´ya gideceğiz, Konya´dan da iki helikopterle olayın yaşandığı bölgeye uçacağız" dedi.
Ekipte, 13 işçi ve 7 teknik eleman bulunuyor. Çaycuma ilçesindeki Saltukova Havaalanı´na hareket eden ekip, özel uçakla Konya´ya hareket edecek. Ekibin yer aldığı otobüsün yanı sıra malzemelerin yüklendiği bir teknik araç olmak üzere iki araç havaalanına gitti.
(OA-HO-Y)

28.10.2014 16:16:44 TSI

Google+ WhatsApp