Sağlık Çalışanlarından Siyah Önlüklü Eylem

Bursa´daki 112 Acil Servis ekipleri, 28 Ekim tarihinin şehit sağlık çalışları günü olması için siyah önlük giyerek eylem yaptı. Bursa Sağlık Çalışanları Derneği´ne bağlı 112 Acil Servis ekipleri, Yük

Bursa´daki 112 Acil Servis ekipleri, 28 Ekim tarihinin şehit sağlık çalışları günü olması için siyah önlük giyerek eylem yaptı.
Bursa Sağlık Çalışanları Derneği´ne bağlı 112 Acil Servis ekipleri, Yüksek İhtisas Hastanesi önünde siyah önlük giyerek eylem yaptı. 28 Ekim tarihinin şehit sağlık çalışanları günü olması için bir araya gelen 30 personel, görevde giydikleri beyaz formalarını çıkarıp siyah giyindi. Sağlıkçılar, görevi başında ölen polis, asker, itfaiyeci ve basınının şehit sayıldığını ama görevi başında ölen sağlık çalışanı şehit sayılmadığını ifade ederek seslerini duyurmak istedi.
Sağlıkçılar adına basın açıklamasını yapan Bursa Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Metin Altundal, "Her geçen gün meslektaşlarımızı görevleri başında kaybediyoruz. Bu nedenle acımızı gün yüzüne çıkarmak, arkadaşlarımızı hatırlamak için bugün giymiş olduğumuz beyaz formaları çıkarıp yas tutmak için siyah formalarımızı giyiyoruz. Bugün sağlık çalışanları için yas günüdür, kaybettiğimiz arkadaşlarımızın yasını tutma günüdür. Gelin bugünü kaybettiğimiz şehit olan arkadaşlarımızı anma günü ilan edelim. 28 Ekim gününü kaybettiğimiz arkadaşlarımız için hafızalara kazıyalım. Son günlerde artan şiddet olayları ve kazalar sonucunda kaybettiğimiz meslektaşlarımız için siyah giyindik" diye konuştu.
(BRK-AÇ-GS-Y)

28.10.2014 16:17:44 TSI

Google+ WhatsApp