Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sesli kütüphane açıldı.

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sesli kütüphane açıldı.

Liseli gençler görme engellilere ses oldu.Liselilerden görme engelliler için anlamlı proje.

Gençlik ve spor bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen “SPOR ve GÖNÜLLÜ KONUŞAN ATÖLYEM İLE HAYATA DEĞER KAT” isimli proje kapsamında Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından görme engelliler için kurulan sesli kütüphane, programa katılan protokol tarafından kurdele kesilerek açıldı. Protokolde İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri  ve birçok Okul Müdürü yer aldı. 

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin KARAKÖSE yaptığı açıklamada;  “Gelişen toplumlarda okuma, bilgi edinme ve çağdaşlaşma insanlığın temel gereksinimleri arasında görülür ve kamu yaşamı bu eksen etrafında şekillenir. Görme engelli bireyler de diğer insanlar gibi, aynı kitapları, dergileri ve gazeteleri okuma hakkına sahiptir. Görme engelli bireylerin bu haklarını yeterince kullanabilmeleri için görme engellilere yönelik kütüphanecilik hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu aşamada okulumuzda açılışını yaptığımız sesli kütüphanemizde yüzlerce gönüllü öğrencimiz hem bu alandaki kütüphanecilik eksiğinin kapatılmasına katkı sağlayacak hem de bu sayede görme engelli bireylerimizin okuma haklarına kavuşmalarına yardımcı olacaklardır” ifadelerini kullanarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Kocasinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma HÖKELEK: “Bu anlamlı projemiz ile öğrencilerimiz, yardımseverlik değeri bağlamında sesleri ile hiç tanımadıkları, görmedikleri belki de binlerce görme engelli bireye hiçbir karşılık beklemeden yardım etmenin haklı gururun ve mutluluğun hazzını yaşayacaklardır. Böyle bir çalışmanın diğer okullarımıza da model olacağını düşünüyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Proje koordinatörü Fuat AYDIN ise; “Görme engelliler için bir şey yapılacaksa; bu da, bu bireylere kendilerini diğer normal insanlar gibi hissetmelerini sağlayacak uygulamaları hayata geçirmektir. Projemizde görme engelliler için oluşturduğumuz sesli kütüphanemiz ile gören gönüllü okuyucu öğrencilerimiz sayesinde onların hayat bulmalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Çünkü gönüllü okuyucu öğrencilerimiz görme engelliler için kitaplara ses vererek, görme engellilerin “bilgiye erişim” hakkını somutlaştıracaklardır” dedi.

Google+ WhatsApp