Komşularının evini kurşunlamakla suçlanan Metin Işık, oğlu ve eşinin yargılanmasına devam edildi

Komşularının evini kurşunlamakla suçlanan Metin Işık, oğlu ve eşinin yargılanmasına devam edildi

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde komşu iki grup arasında çıkan ve 5 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından tutuksuz yargılanan şarkıcı Metin Işık ve eşi ile tutuklu oğlu M.I’nın yargılanmalarına devam edildi.

2022 yılı 15 Ağustos tarihinde Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde meydana gelen olayda iddiaya göre şarkıcı Metin Işık ve oğlu M.I. ile husumetli komşuları arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında Metin Işık ile oğlunun bulunduğu taraftan pompalı tüfekle komşularına doğru av tüfeği ile ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 5 kişi yaralandı. Olay sonrası şarkıcı Metin Işık ile eşi G.I. ve oğlu M.I. gözaltına alındı.
Yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın duruşmasına 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Metin Işık ile eşi G.I. ve tutuklu oğlu M.I. ile müştekilerden F.D., S.N.M. katıldı. Müştekilerden
Y.M.S. duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Dava nedeniyle adliyede geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmada ifadesi alınan müşteki F.D., ”Ailemi ziyarete gitmiştim. Onların evi de karşı tarafta. Yeğenim Y.M.S. karşıdan gelirken M.I. av tüfeği ile arkadan ateş etti. Yeğenim yaralandı. 8 el ateş edildiğini saydım. Ben de yaralandım. Şikayetçiyim” dedi. Müştekilerden S.M.N. ise ifadesinde, “O gün Annemlere ziyarete girmiştim. Kuzenim aşağıdan gelirken Metin Işık, ‘bir daha buradan geçmeyeceksin’ dedi. Annem de ‘bura devletin yolu’ dedi. Metin Işık da oğluna, ‘vur, gebert’ dedi. Oğlu da ateş etmeye başladı. Ben Metin Işık’ın elinde tüfek görmedim ama çevredekilerin öyle dediğini gördüm. Şikayetçiyim” diye belirtti. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Y.M.S. ise “O gün işten geliyordum. Metin Işık, eşi ve kızı yolun bir tarafında oğlu ise diğer tarafta idi. Köşedeki bakkalı geçtim. Metin Işık, ‘Ben sana bir saha buradan geçmeyeceksin’ demedim mi? dedi. Halam da ‘burası devletin’ yolu dedi. Kızı da ‘ne bekliyorsun vur’ dedi. Sonra sırtımda sıcaklık hissettim. Kendimi bahçeye attım. Husumetim yoktur ama tutuklu sanık M.I. uyuşturucu bağımlısıdır. Metin Işık’ın daha önce arabayla önümü kesmişliği de vardır. Şikayetçiyim” dedi.
 
METİN IŞIK: DÜĞÜNLERİNDE ŞARKI SÖYLEDİM
Daha sonra söz alan tutuklu sanık M.I., “Tasarlamadım. Y.M.S. ile kuzenleri beni arabayla takip ediyorlardı. Silah gösteriyorlardı. Behçe kapısının oraya bıçağı onun için koymuştum. Benim kimseyi vurmak gibi bir niyetim yoktu. Askerliğimi komando olarak yaptım. Vurmak istesem vururdum. Yere doğru ateş ettim. Benim uyuşturucu bağımlısı olduğumu söylüyorlar. Asla öyle bir şey yok. Tam tersine bu konudan ceza alan Y.M.S.’dir” dedi. Metin Işık ise, “Anlatılanlar doğru değil.  Y.M.S. 3-5 kilogram uyuşturucu yakalatmıştır. Ben bunların düğününde şarkı söyledim. Böyle bilmezdim” diye konuştu. Tutuksuz diğer sanık G.I. ise “diyeceğim bir şey yok” dedi. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp