Madagaskarlı Jasoa Müslüman Olarak Yusuf Adını Aldı

Madagaskarlı Jasoa Müslüman Olarak Yusuf Adını Aldı

Madagaskarlı Jasoa Müslüman Olarak Yusuf Adını Aldı

Madagaskar vatandaşı Josoa Andre Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği’nde (KUDER) Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu. KUDER Eğitim Sorumlusu Yavuz Mercan’ın İslamiyet ve Müslümanlık hakkında bilgi aktarmasının ardından şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getiren Josoa, Müslüman olarak Yusuf ismini aldı. KUDER yetkilileri kendisine Kur’an-ı Kerim hediye etti. İslamiyet’i daha önce de merak ettiğini ve araştırdığını söyleyen Josoa Andre Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde 2. Sınıf öğrencisi.
KUDER Madagaskar sorumlusu Nezir Muhammed ise Josoa ile KUDER aracılığıyla tanıştıklarını belirterek "Josoa İslamiyet’i daha önce de araştırmış. Bana da sürekli Müslümanlık ile ilgili sorular sordu. Ben de elimden geldiğince ona yardımcı oldum. Müslüman olmak istediğini söyleyince de KUDER’deki hocalarımıza yönlendirdim. " diye konuştu.
KUDER Eğitim Sorumlusu Yavuz Mercan, “KUDER’in çalışmaları ile kabile farklılıkları, siyasi çatışmalar, yoksulluk ve benzeri toplumsal nedenlerle ayrı düşen kardeşlerimiz bir araya geliyor. Gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleriyle KUDER, kardeşliğin ve insani değerlerin filizlendiği bir medrese işlevi görüyor. Kayseri’de eğitim gören 4000’den fazla ilim muhaciri öğrencinin eğitimine katkıda bulunuyor. KUDER’de yetişen öğrenciler ülkelerine döndüklerinde, insani değerler etrafında yeşeren sosyal hayatın merkezi oluyor. Bu kardeşlerimiz ayrıca misyonerlik çalışmaları karşısında kendi ülkelerindeki insanların dinlerini koruyabilmelerine destek oluyor, bölge Müslümanlarına ve tüm insanlığa güven ve umut veriyor. Yusuf kardeşimizin İslam’ı tercih etmesi gibi sevindirici durumlar bize daha çok çalışma azmi veriyor. İslam geçmişi temizler. Kişiyi, bembeyaz bir sayfa haline getirir. Kişi Müslüman olmakla annesinden doğduğu gün gibi olur. Şimdi bu kardeşimiz sanki dünyaya yeniden adım atmış gibi oldu. Rabbim bu mübarek yolculuğunu hayırla tamama erdirsin. Derneğimize gelerek kendi isteği ile Müslümanlığı seçen Yusuf kardeşime mutluluklar diliyorum." dedi.
Madagaskar’ın özellikleri hakkında bilgi veren KUDER Yönetim Kurulu üyesi Müslim Yalçın; “Madagaskar’ın sömürgeleştirilmesi XVII. yüzyılın ortalarında Fransa tarafından gerçekleştirildi. Sömürü döneminden önce ülke nüfusunun büyük bir bölümü Müslümandı.İslamiyet bu coğrafyaya Müslüman tüccarlar aracılığıyla yayılmıştı.Müslüman coğrafyacılar bu adaya ceziretü’l kumr adını vermişlerdir.Kral I. Radama adada Fransız yayılmasını önlemek için İngiltere’nin desteğini istedi ve ülkesini Hıristiyan din ve kültürüne açmayı kabul etti; bundan sonra Protestan misyonerler adaya geldiler. Günümüzde ülke nüfusunun yarıya yakını Animist, % 40 kadarı Hıristiyan ve yaklaşık % 10 ‘u da Müslümanlardan oluşmaktadır. Josoa kardeşimiz Yusuf ismini alarak Müslümanlığı kabul etti.Bu kardeşlerimiz vesilesiyle inşallah Madagaskar ve sömürülen tüm İslam beldeleri tekrar özüne dönecektir.KUDER olarak tüm çabamız huzur ve kardeşlik içerisinde , adalet eksenli bir dünyada yaşamaktır.” dedi.

Google+ WhatsApp