Özhaseki, “Türkiye, üretmeye devam ediyor”

Özhaseki, “Türkiye, üretmeye devam ediyor”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Pandemi dönemi bütün dünyada sıkıntıya, piyasalarda daralmaya yol açtı. Bütün ülkeler kalkınma hızında gerideler ama Türkiye ekonomisi 2020'de1.8 ile son çeyrekte ise 5.9 ile büyüyen ülkeler arasına girdi. Bu nasıl oldu? Türkiye üretmeye, ihracata devam ediyor." dedi.

Özhaseki, Kayseri kuzey çevre yolundan Kumsmall AVM’ye bağlantı yolu yapılmasıyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılacak toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin büyüyen ülkeler arasında olduğunu vurgulayan Özhaseki, “Pandemi dönemi bütün dünyada sıkıntıya, piyasalarda daralmaya yol açtı. Bütün ülkeler kalkınma hızında gerideler ama Türkiye ekonomisi 2020'de1.8 ile son çeyrekte ise 5.9 ile büyüyen ülkeler arasına girdi. Bu nasıl oldu? Türkiye üretmeye, ihracata devam ediyor. Organize sanayilerde elektrik sarfiyatına bakarsanız görürsünüz zaten. Türkiye büyüyor. Şimdi şu içinde bulunduğumuz yer mobilyacılar sitesi. Yüzlerce mobilyacı arkadaşımız var. Türkiye’nin merkezi olma yolunda da çok güzel işler yapıyorlar. Evet, sıkıntıları var. Malzeme bulmak noktasında, fiyat noktasında fakat bu tür işler nihayetinde hükümetin çözeceği işler. Türkiye’de piyasalarda hizmet sektörüne ait kafe, restoran, otel gibi; küçük esnaf gibi arkadaşlarımızda bazı sıkıntılar var. Onların hepsini biliyoruz ve o konularda durmadan adımlar atılıyor.” dedi.

Devletin pandemiden etkilenen esnafın yanında olduğunu belirten Özhaseki “17 günlük kapanmada ‘Küçük esnaf iş yapamıyor ama bazı Türkiye çapında mağazası olan markalarda esnafın sattığını satıyorlar’ diye bir ihbar geldi ve bunun üzerine ciddi tartışmalar oldu ve o satışlar yasaklandı. Çünkü o ihtiyaçlar dursun, açılma başladığı zaman millet gidip o esnaftan alsın diye. Şimdi de 1 milyon 350 bin esnafa ya 5 bin ya da 3 bin gibi yardımlar çıkıyor. Bunlar bile ciddi bir adım. Bu konuda esnafımızı biraz rahatlatacaktır inşallah. Biz ilerde çok daha iyi günler geleceğine inanıyoruz.”

“Piyasaların açılması noktasında alınan tedbir ile işlerimiz daha iyiye gidecektir”

Özhaseki, gerek sağlık alanında gerekse diğer yatırımlarda Türkiye’nin başarılı olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Bir buçuk yıldır pandemi süreci sürüyor. Sağlık alanında çok başarılıyız. Dünyada en başarılı ilk üçteyiz. Arkasından yapılan bu işler. Pandemi sürecinde 25 tane hastane, 11 tane ek sağlık tesisi açıldı. Dünyanın neresinde yapıldı? Bir ara muhalefetin dilinde, ‘Bu şehir hastaneleri neden yapılıyor? Çok pahalı, yazık değil mi? Buralarda kim yatacak?’ söylentileri vardı. Hastane yapıyoruz muhalefet ediyorsunuz. Yapıldı hastaneler ve bu dönemde ihtiyaca cevap verildi. Hastanelerde kapılarında hiç sokakta kalan olmadı. İngiltere’deki gibi 20 saat ambulansta kalan hiç olmadı. Ben de şahsen yattım burada şehir hastanesinde. Pırıl pırıl, özel hastane gibi. Yüzlerce doktor arkadaşımız, sağlıkçımız hizmet ediyor. Odaları gezdim, herkes dua ediyor. Sağlıkta da başarılıyız, bu dönemde yapılan yatırımlarda da başarılıyız Allah’a şükür. Ve şimdi piyasaların açılması noktasında alınan tedbirlerde de inşallah işlerimiz daha iyiye gidecektir.”

“İyi Parti’nin açmazları var”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik benzetmesine sert bir dille cevap veren Özhaseki, “Meral Hanım ne yazık ki haddi aşan hiçbir şekilde Türkiye’de yaşayan parti liderlerimize yakışmayacak bir üslup içerisinde Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor. Kötü söz sahibine ait. İyi Parti’nin açmazları var. İYİ Parti bir türlü istediği oy oranına yaklaşamıyor. Zaten birtakım oyunlarla, milletvekili kiralamalarla meclise girdikten sonra aşırı sözler söyleyerek güya muhalefeti kendi üzerinde toplamaya çalışıyorlar. Bütün yaptıkları numaralar bundan ibaret. Bir de cevap veremedikleri en önemli konu da; bir ittifak içerisinde ciddi şekilde yer alıyorlar, yerel seçim geliyor belediyeleri yok, nasıl oluyorsa kandırıyorlar ve CHP almış bütün belediyeleri.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların Millet İttifakı hakkında İYİ Parti’ye bazı sorular sorduğunu dile getiren Özhaseki, “Millet diyor ki: ‘Kardeşim siz milliyetçi değil misiniz? Nasıl oluyor da HDP ile bir araya gelirsiniz? Onlarla aynı çuvalda ne işiniz var? HDP, PKK’nın siyasi uzantısı değil mi? PKK, Türkiye’nin güney sınırlarında bir devlet kurmak için eline silah almış, yavrularımızın katili, katil bir örgüt değil mi? Nihayetinde siz bunlarla nasıl olur da aynı ittifak içerisinde olursunuz? Bunlarla nasıl yol alırsınız? Bunlarla nasıl Anayasa görüşmeleri yaparsınız? Tüm millet bunları soruyor.’” diye kaydetti.

“Meral Hanım, elini vicdanına koyduğunda rahat etmiyordur”

Meral Akşener’in gündem oluşturmak gayretiyle bu benzetmeyi yaptığına değinen Özhaseki, “Bunlar vatandaşın sorularından kurtulabilmek adına bir gündem oluşturmaya çalışıp Müslümanların kanını içen bir vahşiyle, onları savunmaya çalışan bir siyasi lideri aynı torbada sunabiliyor. Bu bir vicdan meselesi aslında. Akşam oturup elini vicdanına koyduğunda herhalde rahat etmiyordur bu söylediklerinden dolayı. O da bir insan neticede.” dedi.

“Cumhurbaşkanımız mazlumların hakkını savunan tek lider”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm dünyada mazlumların hakkını savunan tek lider olduğuna vurgu yapan Özhaseki, “Şimdiye kadar mazlumların hakkını her platformda savunan başka bir lider gördünüz mü dünyada? Nihayetinde bu İsrail’in Cumhurbaşkanı’na ‘Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz!’ diyen Cumhurbaşkanımız değil miydi? Dünyada o kendini çok büyük gören devletlerin liderlerine ‘Dünya 5’ten büyüktür!’ diyen Cumhurbaşkanımız değil miydi? Dünyanın dört bir yanındaki mazlumların hakkını savunan Arakan’daki gariplerin hakkını savunup hatta oraya TİKA ve Kızılay’ı seferber edip yardımlar gönderen Cumhurbaşkanımız değil miydi? Suriye’de kan akıyor, onların hakkını savunan Cumhurbaşkanımız değil mi? Hangi vicdanla dönüp siz bunu söylersiniz ki? Bunu vatandaşlarımız Meral Hanıma söylediklerinde çok rahatsız oluyor. Rize’de vatandaş, Meral Hanım’ı protesto etmiş, edebilir vatandaş bu. Durmadan bu çirkin benzetmeyi nasıl yaparsınız diye sordukları gibi, HDP ile nasıl yan yana durursunuz diye de soruyor vatandaş. Meral Hanım’ın cevabı ise ‘Siz bunları geçin, kuşa bakın.’. Ne var o kuşta? ‘Pahalılık var...’ E biliyoruz. Piyasadan kopuk değiliz ki. O konularda durmadan adımlar atılıyor, tedbirler alınıyor.” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp