Vali Kamçı Kayseri Dini İhtisas Merkezinin Açılışına Katıldı

Vali Süleyman Kamçı, Diyanet İşleri Başkanlığına kurum içerisinde vaiz, müftü ve Başkanlığın üst kademeleri için personel yetiştirecek olan Kayseri Dini İhtisas Merkezinin açılış törenine katıldı.

Törene, Vali Kamçı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, İl Müftüsü Şahin Güven, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Kayseri Dini İhtisas Merkezinin açılışında konuşan Vali Kamçı, Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak vaiz, müftü ve Başkanlığın üst kademelerinde görev yapacak personeli yetiştiren Eğitim kurumları olduğunu ifade ederek, açılışı yapılacak olan merkezin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diledi.
 
40 yıl önce ilki İstanbul’da açılan bu önemli müesseselerin sayısının bugün 9’ a ulaştığını belirten Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
“İlimizde 2002 yılında resmen açılan Dini Yüksek İhtisas Merkezimiz, açıldığı tarihten bugüne kadar 2 bin 468 kısa süreli hizmet içi eğitim düzenleyerek kursiyerlerine hizmet vermiştir. 2009 yılında İhtisas Merkezimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Eğitim binası, Kursiyer lojmanları, Eğitim Görevlisi lojmanları, Eğitim binası, Yurt binası ve Camii olmak üzere 5 ayrı yeni binanın yapımına başlanmıştır. Yapımı tamamlanan yeni hizmet binalarının bugün açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel inancımız İslam’ın ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in öğrenilmesi, anlatılması ve en doğru şekilde yaşantımıza uygulanması için kamu görevlileri yetiştiren bu önemli merkezin yapımında emeği geçen herkese, başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptığı konuşmada, İslam dünyasının zor günler geçirdiğini ifade ederek, “Bu zor zamanlarda en büyük sorunlarımızdan bir tanesinin ilimsizlik olduğunu görüyoruz.” dedi.
 
Modern zamanlarda pek çok mühendislikler üretildiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Bu mühendisliklerden biri de cehalet mühendisliğidir. Bugün Suriye’de, Irak’ta gördüğümüz büyük acıların sebebi cehalet mühendisliğin marifeti yok sayarak ilim adına cehalet üretmeye başlamasıdır. Böyle bir zamanda dini ilimler önem arz ediyor. Tarih boyunca önem arz etmiştir. Dini ilimler ile ilgili 2 büyük sorun yaşıyoruz. İlim, hikmet ve marifeti birbirinden koparmamızdır. Malumat sahibi insanlar çoğaldı ama arifler ve ilim sahipleri azaldı. Bu müesseselerimizin en büyük gayretlerinden biri sadece ilim ve marifet vermek değil, hepsini beraber vermektir.”
 
Konuşmaların ardından, Vali Kamçı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve protokol üyeleri tesisin açılışını yaptı. Tesisi gezen Vali Kamçı ve protokol üyeleri Kayseri Dini İhtisas Merkezinde eğitim gören öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Google+ WhatsApp