Vali Kamçı Muhtarlar Buluşmasının İlkini Gerçekleştirdi

Vali Kamçı Muhtarlar Buluşmasının İlkini Gerçekleştirdi

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi doğrultusunda, muhtarların şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere ilk olarak Kocasinan ve Hacılar ilçesi muhtarlarıyla bir aya geldi.
 
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Kamçı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Hacılar Kaymakam Vekili Erkaya Yırık ve muhtarlar katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Vali Kamçı, İçişleri Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda bundan sonra her ay düzenli olarak ilimizdeki muhtarlarla bir araya geleceklerini ifade ederek, bu toplantıları önemsediklerini söyledi.
 
Bu toplantıların ilkini bugün Kocasinan ve Hacılar ilçesinde muhtarlarla gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Bugün Hacılar ve Kocasinan ilçelerimizdeki mahalle muhtarları ile ilgili toplantılar yapacağız. Daha sonra diğer ilçelerimizdeki muhtarlarla bir araya geleceğiz. Böylelikle bir sene içerisinde ilimizdeki tüm muhtarlarla beraber olmuş olacağız. Ayrıca iş adamlarımızla ilgili toplantılarımız olacak. Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Organize sanayindeki iş adamlarımızla toplantılar yapacağız. Bu toplantılardan başka her ayın son haftasında vatandaşlarımızla buluşmalarımız olacak. İlçelerimizde kaymakamlarımızda yanı şekilde vatandaşlarımızla buluşacaklar.”
 
Muhtarların devletin en ücra köşelerine hizmet götüren kamu görevlileri olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, bu anlamda muhtarların en ücra köşelere hizmet götürmek anlamında devletin güvenebileceği kişiler olduğunu ifade etti.
 
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin bütün kademelerinde muhtarlara büyük değer ve önem verildiğini belirten Vali Kamçı, bu bağlamda muhtarların dile getireceği konuların yapılacak çalışmalarda kendilerine yön vereceğini söyledi.
 
Konuşmaların ardından, mahalle muhtarları söz alarak, mahallelerinin sorunları, sıkıntıları ve ihtiyaçları ile ilgili konuları dile getirdiler.
 
Toplantının son derece faydalı olduğunu dile getiren muhtarlar, toplantıyı düzenlemesinden ve ilgili birimlerle kendilerini bir araya getirmesinden dolayı Vali Kamçı’ya teşekkür ettiler.
 
Toplantının sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Kamçı, “Bugünkü toplantımızda dile getirmiş olduğunuz problemler, zaman içerisinde giderilmeye çalışılacaktır.
Önemli olan devletimize sahip çıkmaktır. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi koruyabilmektir. Bizim kapımız herkese açık. Devlet kurumlarındaki makamlar, halka hizmet makamlarıdır. Biz, sizlere hizmet etmek için buradayız.” dedi. 

Google+ WhatsApp