VAROL 5 Aralık Mühendisler Günü mesajı yayımladı

VAROL 5 Aralık Mühendisler Günü mesajı yayımladı

5 Aralık günü Ülke ve Toplum yararı doğrultusun da birçok alanda sorumluluklar üstenen Mühendislerin Günüdür.

İnsanlığın doğuşundan bu yana mühendislik; insanlığı daha ileriye götürmek için yeni buluşlar ortaya koymuş ve zaman içinde kendini geliştirmiş bir alandır. Bilgi ve teknoloji üretiminde ve bunların günlük hayatta uygulanmasında mühendisler yetkilidir.

İnsanlığın gelişimi için, elektrikten inşaata, çevreden genetiğe, gıdadan bilgisayara birçok dalda mühendislik branşı bulunmaktadır. 21. Yüzyılda artan nüfus, gelişen sanayi ve teknolojiye bağlı olarak değişime ayak uydurabilen ülkeler kendini gelişmektedir. Ülke ekonomisini bu denli etkileyen değişimin baş kahramanları ise yine Mühendislerdir.

Bir Mühendis olarak, asıl amacımız insanların ve toplumun sorunlarına, ihtiyaçlarına teknik çözümler sunarak hizmet etmektir. Ülkemiz de her daim katma değer sağlayacak mühendise ihtiyaç vardır. Biz Mühendisler dün olduğu gibi bugünde elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bunun bilincinde olarak mesleğimizi icra etmeye gayret ediyor, yeni mühendis arkadaşlarımıza yol göstermeye çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta üyelerimiz olmak üzere bütün meslektaşlarımın 5 Aralık Mühendisler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Google+ WhatsApp