Her Geçen Günü Mumla Arayacağız.

Her Geçen Günü Mumla Arayacağız.


Daha önceki bir kaç köşe yazımda bahsetmiştim. Küresel krizin faturası ağır olacak diye ve şimdilerde öyle zannediyorum ki herkes bu krizi iliklerine kadar hissediyor.

 

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş bir çok ekonomik alanda sıkıntılara sebep olduğu gibi gıda anlamında da problemlere yol açtı bunun en belirgin örneğini yağ kuyrukları ile Z kuşağıda yaşamış ve görmüş oldu. 

 

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar dur durak bilmiyor adeta dört nala giden bir tay kıvamında lakin bir gerçek var oda şu hiç bir şey iyiye gitmiyor. Bu gidişle birent petrolün 185 dolar seviyelerine geleceği söylentilerinin ayuga çıktığı şu zaman diliminde eğer o fiyat gerçekleşirse  bugün ki karşılığı litre bazında 45 - 50 TL seviyeleri demektir. Buda filmin sonu demektir. 

 

Faiz sebep enflasyon sonuç mu bilmem lakin  yakın bir zamanda bu hız ve gidişle doların 20 TL nin üzerinde göreceğimizi, uzun süreli enerji kesintilerinin yaşanacağını yaptığım araştırmalar sonucu söyleye bilirim. 

 

Artık bu kasırgayı kimse durduramaz. Küresel sistemin ekonomik çöküşünü Fed başkanının ağzından duyduk  bundan sonraki aşama kaos insanların ayaklanması vs gibi...

 

Ondan sonrasını yazmaya gerek yok zaten kıssadan hisseye her geçen günü mumla arayacağız.

Google+ WhatsApp