Takım ruhundan uzak bir Kayserispor…

Takım ruhundan uzak bir Kayserispor…


Ligin 5. haftasında evinde Sivassporla karşılaşan Kayserispor taraftarını oynadığı saçma sapan futbolla hayal kırıklığına uğrattı.

Sahada ruhsuz bir Kayserispor vardı.

Lung gibi bir kalecinin böylesine basit hataları kabul edilebilir değil sıradan bir kalecide koysanız kaleye aynısını yapar zaten o zaman sorarlar adama Lung niye var.

Takım olmak bireysel olarak müsabaka içerisinde saçma sapan rakibine hareket yaparak maçın 75. dakikasında kırmızı kart görmeni gerektirecek yetkiyi vermez sana, Cristian Sapunaru gibi tercübeli bir futbolcunun böylesine takımını yalnız bırakması kabul edilebilir bir davranış değil…

Böylesine davranışlar ve oyun anlayışı takıma zarar vermekten başka hiçbir şey kazandırmaz.

Maçın sonucunda anlaşılacağı üzere sürekli mağlup olursunuz gelen 3 giden 5 atar…

Zannetmeyin ki bu yıl küme düşme yok eğer bu şekilde devam edilirse tutarlar paçanızdan covid vs şu bu dinlemezler alt lige atarlar.

Takım ruhu denilen şey yedeklerle çıkıp canla başla azimle 1. haftada Kasımpaşayı yenmek gibi mesela…

O gün Kayseri spor çok iyi bir futbol mu oynadı hayır ama mücadele eden bir takım vardı sahada canla başla ruhunu ortaya koyan yürekle oynayan futbolcular vardı.

Sahi düşünün sahadaki oyuncuyu değiştirecek oyuncunuz yok kulübede yedekte ama takım ruhu varsa ona da gerek yok…

Yani diyeceğim o ki siz yüreğinizle oynayın her maç yenilin hiç sorun değil, takım ruhu ile oynayın yenilin hiç sorun değil, ama böylesine rezil takım ruhundan uzak bir futbolu hiç kimse kusura bakmasın kabul etmez.

Gelelim maçtan sonra gelen başkan danışmanı Süleyman Akın’ın istifasına, ne diyordu kamuoyuna açıklamasında sayın Süleyman Akın, burada olmamızdaki gaye bir şeylere olumlu anlamda destek vermek, katkı sağlamaktı. Mevcut hoca ve sportif direktörün yetersiz ve hatalı işler yaptığı tüm kamuoyu malumuyken hala tahammül edilip gönderilmesinin gündeme dahi gelmemiş olması bize ve Kayserispor'a zarar veriyor.

Ne yalan söyleyeyim beni düşüncelere sevk eden bir istifa oldu.

Şimdilerde kafamda deli sorular bu istifaya dair önümüzdeki köşe yazılarımda daha ayrıntılı düşüncelerimi paylaşacağım.

Yazımın sonunda Kayserispor’un içinde bulunduğu bu durumda Başkan Berna Gölbaşı yetkisini kullanarak gereğini yapmazsa, tabir yerinde ise takımda kim var yok ise alayına bir kulak çekme yapmaz iseniz ligin sonunda yine ağlarsınız benden demesi… 

Google+ WhatsApp