COVİD BELASINA GARDAŞ VERDİĞİMİZ CAN BİZİM…

COVİD BELASINA GARDAŞ VERDİĞİMİZ CAN BİZİM…


2019 yılının son aylarında başlayan Covid 19 salgını tüm Dünya’yı kasıp kavurmaya devam ediyor. Günümüz itibari ile Dünya genelindeki toplam vaka sayısı 154 milyon’a ulaştı. Ülkemizdeki güncel vaka sayısı ise 5 milyon civarında. Artan vaka sayılarının yarattığı endişe ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 gün süreli tam kapanmaya geçildiğini kamuoyuna duyurdu. 29 Nisan 19:00’dan itibaren başlayan tam kapanma 17 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

Alınan bu tam kapanma kararı ülke genelinde büyük tartışmalara neden oldu. Tam kapanma ile bir kısım sektörler muaf olup işine gücüne bakarken özellikle de gündelik kazanıp geçinen esnaflar ve çalışanlar mağduriyet yaşıyorlar. 17 gün boyunca hiçbir geliri olmayan insanlara sadece 1.100-TL tutarında pandemi destek ödemesi yapılacak. Ev kirası, faturalar, gıda harcamaları 1.100-TL ile nasıl hallolacaksa olacak. Tabii bu işin maddi tarafı. Olayın bir de manevi tarafı var. Bir yıldan fazladır devam eden yasaklar ve kısıtlamalar artık insanların ruh sağlığında da sıkıntılar yaşanmasına sebebiyet veriyor. İlave olarak insanlar sevdiklerini covid belasından dolayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorlar. Ailelerimizden, akrabalarımızdan, arkadaşlarımızdan uzak kaldık. Çalışma hayatı, eğitim öğretim hayatı hatta aşk hayatı bile uzaktan bağlantı ile sağlanır hale geldi. Maskesiz nefes alamaz olduk. Üstelik bu salgının 2022 yılının sonuna kadar devam edeceği öngörülüyor.

Öte yandan aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık çalışanları, kamu çalışanları ve yaşlılar aşılandılar. Aşılamada sıra hukuk çalışanlarına ve 40 yaş üzerine geldi.  Bir yandan da yerli aşı çalışmaları devam ediyor. Erciyes Üniversitesi tarafından yürütülen aşı çalışmalarında üçüncü faza geçildi. Birkaç aydan yerli aşı çalışmasının da tamamlanması bekleniyor. Umarız ki bir an evvel çalışmalar olumlu sonuçlanır ve ülke nüfusunun tamamı aşılanabilir. Zira uzmanlar bu salgının 2020 yılı sonuna kadar devam edeceğini ön görüyorlar. Bir de virüs sürekli olarak değişim gösterip evriliyor. İngiltere varyasyonundan sonra Brezilya ve Hindistan varyasyonları da ülkemizde görülmeye başlandı. Rabbim sonumuzu hayır eylesin.

Son söz olarak pandemi de kaybettiğimiz önemli isimleri anmak istiyorum. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sayın Veli Altınkaya ve Kayseri Kadınlar Derneği Başkanı sayın Melek Aysun Şahin’i covid 19 hastalığından kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet kederli ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Rahmetli Cem Karaca’nın şarkısında dediği gibi; “Covid belasına gardaş verdiğimiz can bizim”

Sevgi ve saygılarımla.

Google+ WhatsApp