Tazminatı Hazırlayın

Tazminatı Hazırlayın


Kayserispor’da işler iyi gitmiyor. Sanki kaybetmek alışkanlık yaptı. Başlama düdüğüyle birlikte rakibe teslim olan sarı-kırmızılılar, bitse de gitsek havasında.

 

Teknik direktör Hikmet karaman, iki maçtır oyuna 85. dakikadan sonra müdahale ediyor. Sanki ayrılık vakti gibi, yönetim tazminatı hazırlasın!

Konyaspor sahada ne kadar, arzulu istekliyse Kayserisporo kadar isteksiz, sonucu baştan kabullenmiş gibi. Bir taraftakoşan, mücadele eden, gol atan, buna rağmen geri vites yapmayarak ikinci, hatta üçüncü golü aran Konyaspor, diğer yanda,yanındaki oyuncuya pas veremeyen hatta tacı bile rakibe nişanlayan bir Kayserispor… Golden sonra bile sahada en ufak tepki yok.

Zaten bu oyunla Konya deplasmanından puan çıkarmakmucize olurdu.

Önceki maçlardan ders çıkartacaklarını söyleyen Hikmet Karaman sanırım yanlış derse çalışmış! Çünkü hatalar aynı. Yani ne futbolcular ne teknik kadro bir önceki haftadan ders falan almamış.

Her hafta bardağın dolu tarafından bakmaya, sahada iyi olanları da görmeye çalışıyoruz. Ama bardakta bir damla su kalmadı.

Karaman, sanki antrenmanda yapması gereken denemeleri sahada yapıyor. Geçen hafta savunmada inanılmaz hatalar yapan Hoseini ve haftanın sürprizi Uzodima’nın 11’de olması başka türlü açıklanamaz.

Kayserispor’da kafalar karışık. Kimse koşmuyor, takımın geriye düşmesine isyan etmiyor. İki haftadır Kayserispor için maçilk 45 dakikada bitiyor.

Kazandığı maçlardan sonra yarım saat rakibi nasıl analiz ettiğini, yaptığı hamlelerle sonucu nasıl değiştirdiğini anlatan Hikmet Karaman, Alanya ve Konya deplasmanlarında 85. dakikada oyuncu değiştiriyor.

Kayserispor’un bir sistemi yok. Oyun planı hiç yok. Ama tüm bunların ötesinde takımda inanılmaz bir isteksizlik var. Stoperler çok ağır. Sağ ve sol bek evlere şenlik.Orta saha bir kişinin sırtında. Tiam geri koşmaktan rakip ceza sahasına dahi giremiyor. Kanatlardan tek bindirme yok. Tüm hava topları ev sahibi takım oyuncularında. Yani nereden tutsanız elinizde kalır.

Lige iyi başlayan, kazandığı puanlarla taraftarı ilk 10 hatta 5 için umutlandıran teknik kadro ve futbolcular bu değilmiş gibi. Yeni transferlerin takıma katkısı sıfır.

Ama balık baştan kokar. Orkestra şefinin kafası karışınca her enstrümandan farklı ses çıkıyor! Kazanılan maçlarda nasıl ki teknik direktör katkısı üst seviyedeydiyse, kaybedilen maçlarda da aynısı. Yani yenilgiler, futbolculardan çok teknik kadroya yazar.

Klasik Hikmet Karaman takımı oldu Kayserispor. Rüzgar tersten esmeye başladı. Karaman, her basın toplantısında yeni suçlular ve mazeretler üretiyor.

Kaç hafta sürer bilmiyorum ama Kayserispor yönetimi tazminatı bir  kenara hazırlamalı! Zira tarih tekerrür etmek üzere.

Google+ WhatsApp