NEREDEN ÇIKTI BU  BİTCOİN ? ALINIR MI? SATILIRMI?

NEREDEN ÇIKTI BU BİTCOİN ? ALINIR MI? SATILIRMI?


2009 yılında,Satoshi Nakamoto abimiz tarafından tasarlanan bu para,2020 yılı sonu itibariylepiyasada neredeyse ikinci paramız olacak seviyede bilinirliğe ulaştı.

Markete gidiyoruz; kasiyer, kuaföre gidiyoruz;berber, nereye giderseniz gidin insanların dilinde hep aynı efsaneler; “Adamın biri 1000 TL’lik almış; şimdi ev almış, araba almış.Geçen sene şu Coin’den alsaydık, şimdi 500 katı paramız olmuştu.” gibi şehir efsaneleri dolaşıyor.

Sahi yaşimdi kendimize soralım: Çevremizde borsa, döviz yada Coin işlemlerinden hiç zengin olan var mı?

Yok yok dayınızın oğlunun arkadaşı değil, yada bir arkadaşın tanıdığı değil. Gerçekten birinci derecede tanıdığınız olacak.

Ben sizin yerinize cevap vereyim. Yok!

 Bu yatırım mantığıyla da kimse kusura bakmasın ama olmaz, o-la-maz...

‘Elon Mask tweet attı.’‘Arkadaşım dedi.’‘Bu hisse, bu Coin 3 kat olacakmış, hurra alalım’ mantığıyla zengin olamazsınız ama birilerini zengin edeceğiniz kesin.

2020 yılında, pandemi şartlarıyla birlikte bütün devletler para basıp piyasaya sürdü. Böylelikle, pandemiden dolayı piyasada oluşabilecek likidite eksikliğinin giderilmesi amaçlandı.

Ama ne hikmetsebu paraların basılmasıyla birlikte piyasalarda da ralliler başladı.Önce altının ons fiyatı 2.400 USD’lere kadar çıktı.  Bugün ons fiyatı: 1.840 USD. Sonrada borsalarda ralli başladı. En sonunda daCoin piyasası rallisi yaşandı.

Peki şimdi size söyleyeyim; altını 1.400 ons’tan almadıysanız, borsaya 75.000 (yeni rakam 750)girmediyseniz, Bitcoin’i 5.000 ile 10.000 arasında almadıysanız dikkatli olun! Çünkü artık zengin olmak değil, birilerini zengin etmek üzeresiniz!

Yani altını 2.400 ons’tan aldıysanız %30 zarardasınız, borsaya 1.570 perdeden girdiysenizhisse bazlı olarak ortalama %35 zarardasınız ve Bitcoin’e 63.000 USD’den girdiyseniz %50 zarardasınız.

 

Sonuçta ava giderken avlanmamak için:Warren Buffer üstadımızın dediği gibi“Önce oyunun kurallarını öğrenin, sonrada herkesten iyi oynayın.”

 

Para piyasalarında herkes korkanken alınve herkes alırken satın.

Şimdi soruyorum size:Sizce biz hangi aşamadayız? Alalım mı? Satalım mı?

Google+ WhatsApp