Vali Vekili Esmer, “Bize veya 112’ye yansıyan olumsuz bir durum yok”

Vali Vekili Esmer, “Bize veya 112’ye yansıyan olumsuz bir durum yok”

Kayseri’nin İncesu ve Hacılar ilçesi merkezli meydana gelen depremler nedeniyle herhangi bir olumsuzluk olmadığını belirtildi. Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, “Şu ana kadar bize veya 112’ye yansıyan olumsuz bir durum yok" açıklaması yaptı.

AFAD verilerine göre Kayseri’nin İncesu ilçesi merkezli saat 14:47’de 4.7 ve Hacılar merkezli 14:48’de ise 4.4 şiddetinde ikinci deprem meydana geldi. Bu depremlerden 5 dakika sonra saat 14:53'de ise İncesu’da 4,3 şiddetinde, saat 15:15’de ise İncesu merkezli 3,8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Depremler kentin birçok yerinde hissedildi. Korkan vatandaşlar bulundukları yapıları terk etti. Sokakta ve parklarda bekleyiş başladı. 
 
Radyo Radar’da yayınlanan konuşacaklarımız var programına katılan Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, “Saat 14:47’de oluşan 4.7 şiddetindeki deprem sonrasında biz de arkadaşlarımızı sahaya gönderdik. Jandarma, Emniyet, AFAD, kaymakamlarımız ve yerel belediye başkanlarımızla irtibat halindeyiz. Şu ana kadar bize veya 112’ye yansıyan olumsuz bir durum yok. Çok şükür can kaybımız yok. Elbette yüksek katlarda oturan vatandaşlarımızı bu deprem sarstı. Vatandaşlarımızda bir tedirginlik var. Vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyorum. Panik yapacak bir durum yok. Evlerinin hasar durumuna baksınlar. Çevre Şehircilik ekiplerimiz olabildiği kadar binaların hasar tespitini yaptılar. Zaten biz hasarlı binaların çoğunu boşalttık. Evlerinde hasar durumu varsa evlerine girmesinler. Allah beterinden korusun diyorum” ifadelerini kullandı. 
 
‘EVLERİMİZ NE KADAR GÜVENLİYSE OKULLARIMIZ DA O KADAR GÜVENLİ’
 
Okullarda resmi bir tatil olmadığını belirten Vali Vekili Esmer, “Bugün okullarımızda resmi bir tatil yok sadece aileler çocuklarını okuldan almak isteyenlere müsaade edildi. Eve gitmek isteyenler ailelerine teslim edildi. Bazı okullarda eğitim öğretim devam ediyor. Evlerimiz ne kadar güvenliyse okullarımız da o kadar güvenli. Yarın veya diğer gün hangi şiddetli bir deprem olacağını bilsek saatini bilsek elbette ona göre bir önlem alırız. Yani evimizde olmamamızla okulda olmamız açısından çok bir şey fark etmeyeceği için bu sadece paniği artırır. Şu an için öngörümüzde böyle bir durum yok ama yine değerlendirmelerimiz devam ediyor. Bu yönde bir kararımız olursa kamuoyuna bildiririz” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp