SEÇİME AZ KALA

SEÇİME AZ KALA


İttifak: Kayseri’de nasıl bir seçim dönemi yaşanacak merak konusu oldu. Cumhur İttifakı olarak Ak Parti ve Milliyetçi  Harekat Partisi birlikte mı seçime girecekler yoksa her ilçede farklı adaylarla mı seçime girecekler? Kayseri’ de hem Cumhur ittifakı, hem de Millet ittifakı bozulursa burada nasıl sonuçlar çıkar? Kimler bu sonuçtan mutsuz olur? Kimler sevinir?

Ak Partinin oy oranlarında ki düşüş her geçen gün daha çok devam etmekte. Bu şekilde bile Ak parti seçimlere girdiğinde İyi  Parti ve Cumhuriyet Halk Partisinin rahat önünde bitirir. Peki Milliyetçi Harekat Partisi ayrı seçimlere girerse Ak Partiye nazaran  nasıl sonuçlar alır? Ak Parti oy kaybederken MHP yeniden kısa sürede toplanıp oy oranlarını  yükseltmeyi başardı. MHP, Ak Partinin karşısına halk nezdinde sevilen adaylarla çıkarsa Ak Partiye kırgın, kızgın ve oy vermeyeceğiz diyen kesimlerin bile oyunu rahat alacaktır. Burada MHP hem kendi oyunu, hem Ak Partiye kırgın, kızgın oyları, hem de İyi Partiden oy alacağı kesindir. İlerleyen süreçte partilerin nasıl seçimlere gireceği netleştikçe kimin ne kadar favori olduğunu daha net görmüş olacağız.

Bünyan Belediyesi:Bünyan Belediyesine bir yiğit aday adayı, Milliyetçi Harekat Partisi il başkan yardımcısı sayın Aytaç Gezici. Sayın Aytaç Gezici partisinin her kademesinde görev almış bir isim.  Kayseri’ de ülkü ocakları başkanlığı yapmış, daha sonrasında başarısı göz önüne alınarak Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmış, ismini efsane Ülkü Ocakları başkanı olarak akıllara kazımış, halk tarafından belki de çoğu siyasetçinin görmediği saygıyı, sevgiyi gören bir yiğit. Baba toprağım dediği Bünyan ilçesine hizmet etmek için sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek hizmet aşkını dile getirmiş ve bu doğrultu da onay alıp, liderinin elini öperek bir yola çıkmıştır. Bünyan halkı sayın Aytaç Gezici'nin aday aday olmasını heyecanla karşılamış bir özlem niteliği taşıyan bu buluşmanın olması için sosyal medyadan kampanyalar başlatmışlardır. Bünyan ilçesi ne yazık ki son 5 yılda sayın Özkan Altun tarafından beklenileni görememiştir. Ak Parti teşkilatının bile sayın Özkan Altun'u yeniden başkan adayı göstermesi mucize olur. Sayın Aytaç Gezici gibi bir değer hazır aday adayı olmuşken kesinlikle Bünyan gönül rahatlığıyla Sayın Gezici'ye bırakılabilir.

Tomarza Belediyesi:Baba toprağım Tomarza ilçesi belediye başkanları yönünden hep şanssız olmuştur. Nedense istediğimiz hizmeti alacağımız bir tane başkana  denk gelemedik. Sayın Davut Şahin'den ümitliydik ama ne yazık ki hayallerimizi yerle yeksan eyledi. 5 yıl boyunca neler yaptığını anlatsa gönlümüze dokunan bir kaç projesi ya vardır ya yoktur. Sayın Şahin Tomarza halkının  gönlüne kendisini kabul ettiremedi. Bağımsız olarak aday olsa Tomarza halkı tarafından destek göreceğini hiç zannetmiyorum. Ak Parti ismiyle başkan olmak elbette kolay, ama bu seçimler de parti teşkilatı sayın Şahin ismini yeniden aday gösterirse karşısına ilçenin sevdiği bir aday çıkarsa Tomarza Belediyesi el değiştirebilir.

Seçimlere doğru Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler düşüncesi hep aklımızın bir ucunda olacaktır anlaşılan.

Dua ile...

Google+ WhatsApp