KAYSERİSPOR ALT YAPISINA MEHMET SUSAMIŞ GELMELİ

KAYSERİSPOR ALT YAPISINA MEHMET SUSAMIŞ GELMELİ


Kayseri neden bir Altınordu gibi, Bursa gibi futbol akademisi yolunda ilerlemiyor?

Alt yapıya bu kadar değer verildiği söylenirken bunu neden diğer kulüpler gibi maddiyata dökemiyoruz?

Elimizde yetişen futbolcularımızı ya başka kulüplere kaptırıyoruz ya da futbola küstürüp bıraktırıyoruz.

Peki Altınordu futbol akademisi gibi futbolcu fabrikası nasıl oluşturabiliriz?

Kayserispor başkanı Berna Gözbaşı hanımefendi alt yapıya çok değer veren bir isim.

Şehrimizde bulunan değerlere sahip çıkan bir isim.

Maddi manevi elinden ne geliyorsa karşılık beklemeden kulübüne veren bir isim.

Burada şunu anlıyoruz ki yönetim bu konuda istekli, peki hala neden futbolcularımızı yetiştirip maddiyata dökemiyoruz?

A takım için transfer ihtiyacı duymayacak futbolcu yetiştiremiyoruz?

Burada hayatını futbola adamış bir teknik adamın tecrübesine ve bilgisine ihtiyaç var. O isim emin olun şehrimizde en iyi şekilde mevcut.

Kim mi  o? ElbetteMehmet Susamış.

Mehmet Susamış tam bir futbol adamı, yetiştirmiş olduğu futbolcuları sadece futbol zekâsıyla değil hayata karşı duruşuyla da hazırlıyor. Tam bir teknik patron, lafta değil bilgisi ve tecrübesiyle.  Antrenmanlar da özel teknik çalışılmış bilgileriyle maçın kaderini anında değiştiren isim. Futbolcuların maçın içerisinde kaybetme durumunda “Mehmet hoca” için oynayacağız diyerek kendilerinden bile geçip, nefesleri kesilecek gibi olsa da bir hoca için sahanın içerisinde her şeylerini verdikleri bir isim.

Ayrıca...

Eldeki malzemeyi, en iyi ve en başarılı şekilde kullanmak kalite ve deneyim ister...

Oyuncuların, kendilerine verilen görev tanımını en iyi şekilde yapmasını sağlayıp oyuna hazır etmek kolay bir sorumluluk değildir. Antrenmandan başlayıp bir futbolcuyu maça odaklamak, hazırlamak, sahada ve soyunma odasında, farklı psikolojiye bürünmüş sporcuları o heyecan, baskı altında yönetmek hiç kolay olmasa gerek, işte onları aynı hedefe yönlendirip o hedefte birleştirip başarıyı sağlamak her antrenörün başarabileceği bir iş de değildir. Bunu en iyi şekilde şehrimizde yapan ve bana göre ilk 3 antrenörden her zaman 1.si olan Mehmet Susamış’tır.

 

Takım üzerinde arkadaşlık ve dostluğu geliştiren, takımı her yönüyle kontrol altında tutan ve disiplinden kesinlikle ama kesinlikle taviz vermeyen, antrenmanlar da erkenden gelip futbolcularını karşılayan, tek tek odasına çağırıp dertleşen, sıkıntılarını dinleyen, bir teknik patrondan çok baba edasıyla futbolcularını sahiplenen, çoğu zaman kendi cebinden futbolcularına yemekler yediren, cebine harçlık koyan, teknik adamda olması gereken en başlıca özellikler nelerse hepsini yüreğinde ve düşüncelerinde barındıran bir isim.

Dünyadaki gelişmeleri takip eden, araştıran, kendini sürekli yenileyip geliştiren bir isim.

Kısacası;

Kulüplerimiz, kendisine her açıdan yatırım yapan "teknik adamlara güvenip onlara takımlarını emanet ederlerse her yönden başarı onlarla olur.

Kayseri’mizin değeri Kayserispor da alt yapı teknik sorumluluğuna Mehmet Susamış gibi deneyimli bir isimi getirirse hem alt yapımız futbolcu yetiştirme fabrikasına döner hem de a takıma çok kaliteli futbolcuları çıkarıp transferi azaltmış oluruz. Mehmet hoca profesyonel kariyeri olan ve ülke genelinde isim yapmış, geniş çevresi olan birisi. Ülke genelinde genç yetenekleri de takıma kazandırarak geleceğe büyük katkılar sağlayacağı kaçınılmazdır. Kayserispor yönetiminde bulunan kıymetli yöneticilerimizin elimizde ki değerleri sahiplenmesi Mehmet Susamış gibi bir değerle alt yapıyı şaha kaldırmasını gönülden isteriz.

 

Google+ WhatsApp