ŞUNU DA SÖYLEYİM Mİ?

ŞUNU DA SÖYLEYİM Mİ?


 GELİN BÖYLE YAPALIM;

Her hafta camilerimizde toplanan yardımlar sadece o şehirde bulunan yoksul ve muhtaç aileler için toplansa belki de pazar sonrası arta kalanları toplamak için yüzünü gizleyerek sebze, meyve toplayan kardeşlerimizi görmeyeceğiz. Bize yardımın ilk yakınlardan başlanacağı öğretildi. Oralara hiç uzanan el yok ama kardeşim diyenler olacaktır tamam iyi hoşta en yakınımız da olanlara uzanmayan el en uzaklara uzanacaksa da orada bir hata vardır.

(Bakara, 215)

“Ey Muhammed! Sana nereye infak edeceklerini soruyorlar. De ki: Hayır olarak verdiğiniz nafaka, ana baba, yakınlar, öksüzler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak daha ne yaparsanız herhalde Allah onu bilir.”

 Unutmayın ki her hayır sizi en büyük belâdan korur. Rabbim hayırlarımızı kabul eylesin.

 

İNTİHAR EDENLER VAR GÖRENLER YOK;

İntihar olayları çok ama çok arttı. Bu konu da meclise araştırılma teklifini CHP Kayseri Milletvekili Sayın Çetin Arık yaptı. Sayın Arık aslında bazılarının belki de görmediğini vurgulayarak olayın ciddiyetini anlattı. İntihar olaylarının araştırılması ve gerekenlerin yapılmasını talep ederek halkın şuan en çok haykırmak istediği intihar olaylarının sesi oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığını genellikle ekranlarda asgarî ücret fiyat aralıklarını belirleme aşamasında görüyoruz. Sayın Bakanımızı televizyonlara çıkıp Avrupa'dan üst düzeyde asgari ücret aldığımızı ve rahat yaşamımızı söyleyip içimizi kendine göre rahatlatması sonucun da tanımış durumdayız. Bir kez de Sn. Bakanımız bu intihar olayları hakkında çıkıp da konuşsa, nedenlerini söylese, neler yaparak bunu bitireceklerini duyursalar daha da mutlu olacağımızdan hiç şüpheleri olmasın. Allah aşkına bir yetkili çıkıp da bu olayların detaylı araştırılması için bir ekip görevlendirsin yoksa daha çok yürek yanar ve durum git gide daha da vahim sonuçlar doğurur.

 

TAKSİCİ DERTLİ;

Bir şoför arkadaşı namazını kılıyormuş ama arkadaşlarının müşterilerini de çalıyormuş. “Sen ki Allah’a ibadet ediyorsun, niye çalıyorsun?” dediklerinde ise “O iş ayrı, bu iş ayrı” diyormuş. İki asırlık perişanlığımızın özeti bu.

 

CEZALANDIRMAYIN;

Kanadı derviş tarafından kırılan kuşa,

Hz. Süleyman sorar: “Neden kaçmadın?”

Kuş: “Dervişlik hırkası giymişti, zarar vermez diye kaçmadım.”

Hz. Süleyman dervişin cezalandırılmasına karar verir.

Kuş itiraz eder: “Cezalandırmayın, hırkasını çıkartın yeter. Zira onunla kandırıyor."

 

YARANAMAZSIN;

Bazı insanlar sadece kendine göre yaşarlar. Çevresini izlerler fakat menfaatleri doğrultusunda görür, konuşur, iş yaparlar. Kimse onlar için önemli değildir. Bir at gözlüğü vardır gözlerinde onu asla gözlerinden çıkarmazlar. Sen ne yaparsan yap onlar için bir hiçlik zerresinden ileri gidemezsin. Diyorum ya öyle bir zümre var ki, ömrün o kişilere iyilik yapmakla geçse bu kez de iyiliğin miktarını beğendiremezsin. Siz siz olun nankörü doyurmaya kalkmayın yoksa aç kalırsınız.

 

SEN BARİ DEME;

Hiçbir zaman kendime şucu bucu dedirmedim.

Ne partim vardır, ne herhangi bir cemaatle alakam ne de milli takımdan başka tuttuğum bir takımım. Ben milli görüşlü insanım. Tek amacım vatan, bayrak, millettir. İlla beni bir yere koymak isterseniz Vatanını çok sevenler içine koymanız yeterlidir.

Google+ WhatsApp