Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında!..

Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında!..


Kutlu olsun. Kutluyoruz da zaten. Yüzüncü yıla erişmek önemli.

 Kitap yok, kütüphane yok, müze yok, tiyatro yok, sinema yok, radyo yok...

Cumhur  müziğe, heykele, tiyatroya, sinemaya, baloya, sanata, spora uzak.Bilim yok, üniversite yok...Cumhuriyet böyle bir miras devralmıştı. Bu enkazı çağdaş bir ulusa dönüştürdü.

Büyük Önder Atatürk, 100 yıl önce 29 Ekim’de, düşman çizmesinden kurtardığı ülkemizde “cumhuriyeti” ilan etti. Dağılmış, çökmüş bir imparatorluktan, “ Muasır Medeniyet” hedefini baz alan Cumhuriyet’in, kazandırdığı pek çok değer oldu ülkemizde. Padişah kulluğundan yurttaşlığa giden yolda, bağımsızlık, demokrasi ve bilimin yol göstericiliğinde;

 Kadın erkek eşitliği, Yaşama hakkı Sağlık hakkı,Eğitim hakkı Kadınlara seçme ve seçilme hakkı Düşünce, toplantı ve gösteri özgürlüğü Basın özgürlüğü

Yüzyılda temelleri atılan Cumhuriyet’imizin ve haklarımızın, 21. Yüzyılda ne kadarını koruduğumuz, tartışmalı da olsa, yine de bu gün içinde bulunduğumuz kanlı Orta Doğu Coğrafyasında ülkemiz, uygar yasaları ile farklılığını göstermektedir.

Cumhuriyet’in kazanımlarını kaybetmeden, bağımsız ve uygar bir ülke olarak, bilimin yol göstericiliğinde ilerlemek amacını, gerçekleştirmek zorundayız! Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeden yola devam etmek, Cumhuriyet’in 100. Yılında boynumuzun borcudur! Atatürk’ümüzün ve şehitlerimizin bize kutsal emaneti olan bu vatanı, nice yüzyıllarda ve her şeye rağmen yaşatacağız. Dosta düşmana duyururuz!

Cumhuriyet için yürekleri çarpan Millet olarak, eşitlik ve kardeşlik için, adalet ve özgürlük için yılmadan mücadele ederken en önemli değerlerinden biri olan Cumhuriyet’e sonsuza kadar sahip çıkmak görevimizdir. Çünkü Cumhuriyet, birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır. Cumhuriyet, adalet ve haktır. Cumhuriyet, halkımız için yoksulluğu bitirme, refah ve huzur mücadelesidir. CUMHURİYET CUMHURUNDUR..

Google+ WhatsApp