Unutuyoruz;

Unutuyoruz;


Akşamdan sabaha ne yediğimizi, kime ne söz verdiğimizi, önceliklerimizi, dün neye ağladığımızı, neredeyse kaybettiklerimizi unutuyoruz.

Komşu evdeki açlığı, hastanedeki acıyı, sokaklardaki çaresizliği, yokluğu,

Unuttukça yalnızlaşıyoruz. Günden geceden, bir somun ekmekten sorumlu olduğumuzu unutuyoruz.

Uzmanların söylemesine göre bazı şeyleri unutmak aslında sağlıklı bir şey olabilirmiş. Bunun için de beynimiz, bizim için işlevsiz bilgileri siliyormuş. Kısacası araştırmalara baktığımızda unutkanlığın, aşırı bilgi yükünden kurtulmak amacıyla evrimleşen beynimizdeki bir emniyet mekanizmasından ibaret olabileceğini gösteriyor.

Vallahi ben aşırı bilgi yükü olmayan çok insanların nasıl unutkan olduğuna bizim ülkede şahit oldukça bilim insanlarının nerede yaşadıklarını merak etmeye başladım! Bu olay şuna benziyor! Açıklanan enflasyon rakamını bulanların hangi mağazalardan alışveriş yaptığını bizim bir türlü bulamayışımız gibi...

Bu araştırmayı okuduktan sonra şaşırıp kaldım. Bilime inanan bir insan olarak da bir şey diyemiyorum! Bakalım siz bir şey diyebilecek misiniz? Şimdi yazacaklarımı bu kadar hızlı bir şekilde nasıl unuttuk aklım almıyor! Bakalım siz hatırlayabilecek misiniz?

İşte daha şimdiden 2020’yi felaketler yılı olarak hatırlayacağımız olaylar…

Kadın Cinayetleri Bir ayda 36 kadın öldürüldü!

İstanbul Sözleşmesi tartışmaları sürerken kadına yönelik şiddet ve cinayetler devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre; Temmuz ayında 36 kadın cinayeti işlendi, 11 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 36 kadından 18’inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 5’i ekonomik bahaneyle, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü

SIRALAMAYA DEVAM EDELİM …..

1- ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ: 41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2- VAN’DA ÇIĞ FELAKETİ: 41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

3- İDLİB’DEKİ KALLEŞ SALDIRI SONUCU 8 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

4-SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA FACİA

5- CORONA VİRÜSÜ SALGINI

9- AVUSTRALYA’DAKİ YANGINLAR

10 - Hatay'ın Belen ilçesindebaşlayan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları.

Çok geçmiş bir tarih değil; hemen hemen her televizyon kanalı birinci haber olarak yer vermişti bu haberlere.. Anladığım kadarıyla benim zekam tembel ve çalışmadığı için henüz daha seri bir şekilde unutması gereken hıza erişemedi. Demek ki bende bir sorun var! Unutmam gereken olayı zekamın hızlı unutması gerçeğini yakalayamadı ki hala unutmadım.

Çok çabuk unutuyoruz; çünkü okumuyoruz! Günlük tutmuyoruz! Araştırmıyoruz!

Google+ WhatsApp