SAMİMİYET

SAMİMİYET


İnsanın insana zulüm yaptığı şu dünya üzerinde, çok kıymetli insanlarında varlığı yarına umut...

İyi niyetin, samimiyetin ve yardımseverliğin olduğunu bilmek buna şahit olmak, insanın ve insanlığın hâlen tüm gücüyle ayakta kaldığının kanıtıdır.

 

  Tuna Caddesinde bulunan “Glutensiz Cafe” çalışanları tamda bu değerlerin hâlen yaşadığını, insanın önemini, değerini ve yardımseverliğin varlığını yaşatıyor olması ne büyük kıymet..

 

  Teşekkür etmeyi bilmeyen bir toplum içerisinde kafamızı ne tarafa çevirirsek orada şikayet ve memnuniyetsizlik var. Tahammülün kalmadığı, empatiden yoksun, anlayış noktasında sıfırı tüketmiş bir milletin ferdi olarak bu yazıyı kaleme almak istedim.

 

  Toplum içinde “Çölyak” rahatsızlığını çoğumuz biliriz. Maalesef özel beslenme uygulamak zorundasınız. Bu rahatsızlığı taşıyan insanların beslenmeleri tamamiyle glutensiz olmak zorunda.

Çölyaklı ilkokul öğrencimize, bir organizasyonda tüketmesi için birkaç ürün ihtiyacımızı Tuna Caddesinde bulunan  Glutensiz Cafe 'den almak istedik. Saat 10:30 sularında siparişi vermek istediğimde mutfak servisinin 12:00’da başlayacağını belirttiler.

Durumumu anllattıktan sonra gelen anlayış ve yardımseverlik çok anlamlı ve değerliydi.

 

  Bir çocuğun sağlığı için, en önemlisi tebessümü için anında çözüm bulmak adına her çalışan seferber oldu. Orada yaşadığım hissi anlatmaya kelimelerim eksik kalır. 

İnsan, ihtiyaç olduğu zaman anlayış noktasında empati kurma durumunda olmalı.

 

Tıpkı; Sn. Gamzenur SARI, Sn.Güldide ÖZ ve Sn.Selma DOLU yürekleri, yardımseverlilikleri, samimi ve içten yaklaşımları ile bir çocuğa umut olmak, ana neşe dolmak, yarına güven vermek adına ne güzel duruş sergilediler. 

 

  Iyi insanlar her zaman sizi bulacaktır. Teşekkürlerimizi, güzel cümlelerimizi, övgü ve takdirlerimizi her alanda dile getirdiğimizde iyi niyetli insanlar etrafımızda daha fazla olacaktır.

Yeter ki insanı mutlu etmesini, onure etmesini, değer vermeyi ihmal etmeyelim. Samimiyetin ve sabrın kaybolduğu bu çağda hepimizin birbirine ihtiyacı var. 

 

   Bu mini ama kıymetli hikaye hayatın sadece bir sayfası. Bu ve benzer çok hikayeler maalesef daha acı, daha mutsuz ve hayal kırıklığı ile bitiyor.

Dünya hepimize yeter, oksijen hepimize yeter, yaşam hepimize yeter.. 

El ele vermek, omuz omuza yürümek, birbirimize sıkı sıkıya sarılmak yarını huzurlu kılar.

 

  Onlar kötü olsun, siz iyiyi tercih edin..

İyiyi çağırın

İyiye odaklanın..

Tıpkı Glutensiz Cafe çalışanları gibi bir yüreğe dokunun..

 

  Destekleri ve anlayışları için bir kez daha Gamzenur hanıma, Güldide hanıma, Semra hanım ve mutfak çalışanlarına bir kez daha teşekkür eder, iş ve sosyal yaşamlarında hep güzel insanlarla karşılaşmalarını dilerim.

İnsan, insana şifadır!..

Şifanız bol olsun.

Saygıyla...

Google+ WhatsApp