ZAMAN KISA

ZAMAN KISA


Yarım kalmak ve hiç tamamlanmamak üzerine bir doğamız var. Ne kadar ilerlersek ilerleyelim bir yanımız hep eksik olacak. Son nefese yakın bir anda sanırım bir pişmanlık hali yaşayacağız.

Ancak asıl mesele son nefese varmadan bazı şeylerin farkına varmak. Ne mi o? Yarım kalmış hikayeler.

Hani bazıları “hayatımı yazsam roman olur” der. Bu söz benim kulağıma hep ukalaca gelmiştir. Çünkü herkesin hayatının bir roman olduğunu savunuyorum. “Ben çok şeyler yaşadım” diye başkaların hayatını kitap olamayacak kadar anlamsız bulmak kibirli bir tavır.

Hepimiz yaşarken kendi kitabımızı yaşıyoruz. Hepimizin kitabı çok özel. Birde yazdığımız bu kitabın bölümleri var. Bu bölümleri hikayeler olarak düşlüyorum ve bu hikayeler hayatlarımızın belli dönemlerini anlatıyor.

Mutlu sonla biten hikayeler de yazdık, mutsuz biten de. Peki geçmişe dönüp baktığımız zaman mutsuz biten hikayelerden çok, yarım kalmış hikayeler bizi yormuyor mu?

Hani şu; yazmaya başlayıp bir türlü bitiremediğimiz hikayeler, yüzleşmekten korkup kaçtığımız hikayeler, sonunu görüp sonlanmasını istemediğimiz hikayeler. 

 

Bir çoğumuzun hikayesi yarım, bir çoğumuzun hikayesi eksik, bir çoğumuzun ki başlarken bitmiş. 

Ama biz, kendi hikayemizden çok başkalarının hikayesini merak eder olduk.

Başka hikayeri izleyen, yorumlayan, eleştiren hatta ve hatta haddi aşan tavırlarla müdahale eder olduk.

Bize yanlış olan, doğru gelmeyen bir çok yaşam şeklini hep yadırgadık. Saygı duymayı, anlayışlı olmayı, “O’nun yaşamıdır” demeyi beceremedik..

Her müdahe etmemizde hem o insanları hem kendimizi mutsuz ettik.

 

Yaşam bir alarm gibi, bir yer de bir zamana kurulmuş ve bir gün bitecek.

Belki şimdi, belki birazdan, belki de yarın. Tüm hikaye, yaşanmışlıklar, yaşattıklarımız ve yaşatılanlar hepsi bir gün son bulacak..

 

“Bugün, son gününmüş gibi yaşa” cümlesi ne kadar anlamlı. Ne kadar derin ve manalı. Bu cümleyi her fırsatta hatırlarız ancak ne kadar uygularız ? Kendinle kal ve her gün bugün son gününmüş gibi düşün. Emin ol başkasının hayatına müdahale etmekten çok kendim için ne yaparımı düşünüyor olacaksın.

Ve bunu düşüncede bırakma. İçinden geleni, yapmak istediklerini, sürekli düşlediklerini yapmaya başla.. Kendi hayallerini gerçekleştiremeyen başkasının hayatına müdahale eder..

 

Hikayeleriniz hep mutlu sonla bitsin.

Huzur ve sağlıklı yarınlara..

Google+ WhatsApp