ANKARA HAVASI

ANKARA HAVASI


31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi Ankara’da siyasi anlamda zaman zaman soğuk ve zaman zaman da sıcak rüzgarlar esiyor. Evet, seçimlere yaklaşık 6 ay kaldı. Siyasi partilerde bu süreçte aday belirleme çalışmalarını hızlandırarak gerek partilerine ve gerekse de seçimlerde iddialı olabilecek isimleri belirlemek adına mesai harcıyor. Malumunuz olduğu üzere milletvekili seçimlerini geride bıraktık. Seçimlerin ardından cumhur ittifakı ve millet ittifakı, alınan sonuçlarla birlikte yerel seçimlere ilişkin yol haritasını belirlemek için mesai harcarken, CHP ve İyi Partide sular bir türlü durulmak bilmiyor. Yerelde CHP’nin kongreleri alışageldik şekilde tartışmaların gölgesinde yapılıyor. İyi parti de ise kafalar karışık. Hal böyle iken bu seçimlerin avantajlı tarafı cumhur İttifakı gibi gözüküyor. Neden derzseniz, CHP ve İyi Parti içerisindeki çatlak seslerin yükselmesi.

CHP genel başkanlık konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bir yanda mevcut Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam etmek isterken, yenilikçi bir kanat ise Özgür Özer Örsan Öymen smi üzerinde duruyor. Parti genel merkezindeki genel başkanlık arayışının yansımaları il bazında yapılan kurultayların da gergin bir havada geçmesine sebep oluyor. Bu tartışmaların son örneği ise İzmir il kongresinde yaşandı. Bunlar parti içi yani aile arasındaki durum olsa da yaklaşan yerel seçimlere ilişkin hanelerine eksi puan olarak yazılıyor. Seçime odaklanmak yerine CHP’nin genel başkanı kim olacak tartışmaları ülkenin esas gündemi olan ekonomiyi de gölgede bırakıyor. Bu durum ise seçmenin tepkisine neden oluyor.

CHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Özgür Özel CHP'yi babaevi olarak gördüğünü belirtirken bir diğer aday Örsan Öymen de, "Kılıçdaroğlu ile hiçbir sorunum yok, olamaz ama bazı tespitleri de yapmamız gerekiyor” dedi.

CHP de bu tartışmalar süre dursun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise seçimlerde ittifaka ilişkin kapıları kapatır nitelikte çıkışlar yapmaya devam ediyor. Bunu en net şekilde ifade ettiği yer ise İzmir oldu. Bir dizi ziyaret için gittiği İzmir’de yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyerek, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Ümit Özlale olduğunu açıkladı. Görünen o ki iyi parti yurt genelinde büyükşehirlere ağırlık verecek bir tutum sergileyecek. İllaki il ve ilçe belediye başkanlıkları içinde mücadele verecekler ama hedef büyükşehirler gibi gözüküyor.

Yani velhasıl 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi CHP’de ki genel başkan arayışlarına ilişkin yaşanan parti içi sıkıntılar ve İyi Partinin ittifak yapmayacakları noktasındaki çıkışları hiç şüphesiz cumhur ittifakına yarayacaktır. Ortada tek bir netlik var, o da son sözü seçmenin söyleyecek olmasıdır.

Esen kalın…

Google+ WhatsApp