TURHAL ŞEKER FABRİKASI HAYIRLI OLSUN!

TURHAL ŞEKER FABRİKASI HAYIRLI OLSUN!


Özelleştirme idaresi tarafından 2018 yılında yapılan ihale ile Turhal Şeker Fabrikasını 569 milyon liralık bedelle satın alan tek çiftçi kuruluşu olan Kayseri Şeker, sözleşme şartları çerçevesinde son taksidini ödedi.

Bu kapsamda Tokat Turhal Şeker Fabrikasında ödenen son taksit sebebiyle kutlama töreni gerçekleştirildi. Birçok siyasi ismin yer aldığı kutlama töreni adeta Bayram havasında geçti.

Programa, Anayasa Komisyon Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt,  Tokat Valisi Numan Hatiopoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Şeker ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte çiftçiler ve aileleri katıldı.

Bayram havasında geçti dememin sebebi ise katılan Pancar Ekicileri yani çiftçilerin sayısı 3000 kişiyi neredeyse geçmişti. Buda Pancar Ekicilerinin göstermiş olduğu yakın ilgi ve Başkan’ı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyadesiyle memnun etti. Ayni Zamanda Sayın Akay’ın yüzünü güldürdü.

Bence Akay çitçiden güven oyu aldı.

Kutlama töreni öncesinde mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Akay; Ödenen son taksit ile birlikte 1934 yılında kurulan bu fabrikanın önemine dikkat çekti.

Akay çok mutlu olduklarını dile getirirken bu başarının arkasında büyük bir emeğin ve özverili çalışmanın olduğunu kaydetti.

Baktığımız zaman ciddi manada bu Fabrikanın Ülkemize kazandırılmış olması hem Kayseri için hem de çiftçilerimiz için büyük bir gurur kaynağı… Öyle ki Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Akay  850 milyon TL bir bedelin yanında 4 yılda 110 milyon TL yenileme yatırımı gerçekleştirdiklerini söylüyor.

Son 3 yıl içerisinde şeker sektörünün yaşadığı sıkıntılar hepinizin takdiri…

Sayın Akay’ında açıklamasında belirttiği gibi Türkiye’deki 33 Şeker Fabrikasından 15 tanesi özel sektörde, toplam Türkiye’nin ürettiği yaklaşık 3.3 milyon dekarda 3 milyon ton şekerden bahsediliyor. “Ekonomiler globalleşiyor, Politikalar ulusallaşıyor.”

Hiç şüphesiz 88 yıllık devasa bir tarihi olan Tokat Turhal Şeker Fabrikası Ülkemize kazandırılarak hizmet ediyor, etmeye de devam edecek.

Büyük bir özveri ve gayretle bu başarıyı elde eden ve “Çiftçinin Fabrikası” olan Turhal Şeker Fabrikasının hayırlı uğurlu olmasını diliyor Kayseri Şeker ailesinin başarılarının devamını diliyorum.

                                                                                                                                     

Google+ WhatsApp