Elveda Ziraat Kupası

Elveda Ziraat Kupası


Ziraat Türkiye Kupasında İstikbal Mobilya Kayserispor, kendi sahasında ilk maçta 2-1 mağlup olduğu Akhisar Belediyespor'a konuk oldu. 90 dakika sonunda sahadan 0-0 berabere ayrılan temsilcimiz kupadan elenmiş oldu. Kupa maçları dahil oynamış olduğu son 3 maçta 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan İstikbal Mobilya Kayserispor galibiyete hasret kalmış durumda. Bu hafta 26 Ocak Cumartesi günü ligde kendi sahamızda konuk edeceğimiz Bursaspor'dan 3 puan alarak hem ligdeki puan durumumuzu üst sıralara çıkarmayı hem de galibiyet serisi yaşamayı istiyoruz.

Gelelim Akhisar maçına. 22 Ocak Salı günü oynanan maçta sahaya süper ligdeki oynamış olduğu Antalyaspor maçı kadrosundan ilk 11'e kalede Muammer, defansta Levent ve orta sahada Hasan Hüseyin Acar değişiklikleri ile başladı. Maçın ikinci yarısında oyuna Cherry, Varela ve Emre Demir dahil oldular. Hikmet Karaman'ın yapmış olduğu bu değişiklerde takımın gol bulmasına yardımcı olmadı ve ne yazık ki gol bulamayınca kupadan elenmiş olduk. Kayseri'de 2-1 mağlup olduğumuz ilk maç sonrasında basın açıklaması yapan Hikmet Karaman, "Kupanın İstikbal Mobilya Kayserispor için ikinci planda olduğunu" söylemişti. Bu açıklamadan sonra Akhisar'da galip geleceğimize zaten bizde inanmıyorduk. Aslında bütün taraftarlarının beklediği sonuçta buydu. Çünkü İstikbal Mobilya Kayserispor'un kadrosu hem lig hem de kupa maçlarını birlikte götürebilecek kapasiteye sahip değil. Devre arasında takımdan Rotman'ın ayrılması ve Asamuah Gyan'ın ülkesine gitmesi kadroyu daha da kısıtlı bir hale getirdi. Ziraat Türkiye kupasından elenmiş olmamız ligde kalma savaşımız adına bence daha hayırlı oldu. Tek üzüntümüz zaten maddi yönden zor günler geçiren takımımızın tur başına elde edeceği gelirden mahrum kalacak olması. Kulübün her türlü gelire çok ihtiyacı var.

Buradan İstikbal mobilya Kayserispor futbolcularına da birkaç kelam etmek istiyorum. Kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntılar zaten ortada. Futbolcular maçlardan puan yada puanlar alacak ki takım gelir elde edebilsin. Kupa da tur atlayacaksınız ki geliriniz olsun. Her şeyi yönetimden beklemek kendi ekmeklerine ihanet olur. Her maçta sonuna kadar mücadele edin ki aldığınız paralar helal olsun. Tüm bu paralarda Kayseri halkının, iş adamlarının ve STK'ların hakkı var. Bal yapmayan arı misali sahada sonuçtan uzak mücadele etmenin kimseye bir hayrı yok.

Sonuç olarak İstikbal Mobilya Kayserispor'un bu sene ki Ziraat Türkiye kupası macerası burada son buldu. Esas mücadelemiz olan Süper Ligde kalma savaşında artık sığınabilecek hiçbir bahanemiz kalmadı. Son olarak U-16 milli takımına davet edilen ve Kayserispor'un en genç futbolcusu olan Emre Demir Akhisar maçında 87. dakikada oyuna dahil olarak takımda forma şansı yakalamış olduğu gibi göstermiş olduğu performansla da Avrupa'daki bir çok kulübünde radarında yer almaya devam etti. Emre Kılıç'a kocaman alkışlarımızı sunuyor ve başarılarının daimi olmasını temenni ediyoruz. Bence bu maçta en çok konuşulması gereken konu buydu. Hikmet Karaman'a da şehrimiz adına bu genç futbolculara takımda şans verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum.

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp