Bundan sonrası tufan

Bundan sonrası tufan


Spor Toto Süper Ligde son 10 haftaya girerken şampiyonlar Liginde ve Avrupa Liginde ülkemizi temsil edecek takımlar yavaş yavaş belli olmaya başladı bile. Aynı şekilde küme düşecek takımlar da şekil almaya başladı. Hani derler ya atı alan Üsküdar'ı geçiyor diye aynen öyle oluyor.

Spor Toto Süper Ligin 23. haftasında puan durumuna gelin bir göz atalım; ligin lideri Medipol Başakşehir 48 puan ile lider durumda. Galatasaray 42 puan ile ikinci sırada yer alıyor. Lider Medipol Başakşehir Bursaspor engelini 3-0 gibi net bir skorla geçerken, Galatasaray kendi saha ve seyirci önünde Akhisar Belediyespor'u 90+ 4'de atmış olduğu gol ile geçerek yarıştaki takibini sürdürdü ve puan farkının daha da açılmasına izin vermedi.

Aslında Galatasaray hangi takım ile oyarsa oynasın maçın ilk 15 dakikasında yada son 15 dakikasında gol bulamazsa eğer oyun disiplininden kopup aceleci ve panik bir futbol sergiliyor. Galatasaray'ın hangi taktik ile oyun oynadığını bilen var mı ? Bence yok. Neden mi? Oyun anlayışı saldırmaktan başka bir şey değil. Ben Galatasaray'ın maçını izlerken sanki belgesel izliyor gibiyim. Aslanların avına saldırısı gibi. Hal böyle olunca hangi sistem ile oynadığını bilmeyen bir takım ortaya çıkıyor. Oynamış olduğu bu futbolla şampiyonluğun adayı olamaz bence.

40 puana sahip Beşiktaş ise ligde üçüncü sırada. Lider ile 11 puan farkı var arada. Bu farkın kapanabileceğine inanmıyorum. Beşiktaş'ın sorunları çok. En başta teknik direktör Şenol Güneş sezon sonunda Milli Takıma gidecek mi gitmeyecek mi? Sezon sonunda herhalde gidecek gibi. Böyle olunca da hocanın kafasında kırk tilki dolaşıyor ve kafasını tam anlamıyla maça veremiyor. Başarılı hocaların karnesine bakacak olursak, hoca maç oynanırken oyunu en iyi okuyan kişidir.

Gerçekleri yazmak gerekirse Türkiye Futbol Federasyonu bile Başakşehir'in şampiyon olmasını istiyor geliyor bana. Bu takımın transferlerine bakacak olursak sanki şampiyonlar ligi hazırlığını yapıyor transfere bu kadar para harcamışken benim en büyük adayımda Başakşehir. 

Gelelim küme düşme hattındaki takımlara. Ligin 23.haftasında 8.sırada bulunan Sivasspor dahil hepsi ateş çemberinin içerisinde ama fikstürü en iyi şekilde değerlendiren takım en karlı çıkacaktır. Her ne kadarda Akhisar küme düşmeyi garantilemiş gibi gözükse de Erzurumspor, Bursaspor, Ankaragücü, Kasımpaşa ve Göztepe küme düşecek takımların başında geliyorlar.

Fenerbahçe'ye ayrı bir parantez açmamız gerekirse hakemlerden yana canı çok yandı. Verilmiş olan yanlış kararlar, VAR sisteminde bile gördüğünü uygulamayan çifte standart uygulayan hakemler (Cüneyt Çakır ve FİFA Kokart'ını kaybeden hakem) herhalde Fenerbahçe'nin çilesi herhalde puan sıralamasındaki en büyük etken budur.

Burada Ankaragücü'ne ayrı bir sayfa açmak istiyorum neden Ankaragücü bu potanın en büyük adayı derseniz çünkü 1.ligden gelmekte olan Osmanlıspor ve Gençlerbirliği  grup lideri bence gelecek sene süper lige her iki takımda başkent Ankara'yı temsil etmek üzere playoff oynamadan çıkarlar. Bu takımları takip eden Denizlispor kendi sahasında Osmanlıspor'a 2-0 mağlup oldu. Gençlerbirliği ise ligin 4.sırasında olan  Ümraniyespor'u 2-1 mağlup ederek puan farkını iyice araladılar. Ne diyelim bundan sonrası tufan.

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp