Veda…

Veda…


Süper Toto Süper Ligde son hafta mücadelesinde evinde B.B. Erzurumspor’u ağırlayan temsilcimiz İ.M. Kayserispor, rakibine 2-0 yenilerek Lefter Küçükandonyadis sezonuna mağlubiyetle veda etmiş oldu ve ligi de 41 puanla 12. sırada tamamladı.

Kayserispor’un B.B. Erzurumspor karşına U21 takviyeli bir kadro ile çıkacağını düşünmüştük. Ama rakibin kümede kalma mücadelesi veriyor olmasından dolayı şaibeli bir durum oluşmasın diye teknik direktör Hikmet Karaman ideal 11’ine yakın bir kadro ile takımını sahaya sürdü. Dediğim gibi ligde kalmak için son şansını iyi değerlendirmek isteyen B.B. Erzurumspor maça arzulu ve istekli başladı. 12. ve 43. dakikada bulduğu 2 golle devreyi 2-0 önde kapatan B.B. Erzurumspor maçı da ilk yarıdan bitirmiş oldu. Maçın iftar saatine denk gelmesinden ve son maç olmasından dolayı taraftarların ilgisi son derece azdı. İ.M. Kayserispor’lu futbolcularda bedenen sahada olsalar da kafalarında ligi bitirmişlerdi. İkinci yarıda 63. dakikada ceza sahası dışında topa elle müdahale eden kaleci Lung kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı ve takımını sahada 10 kişi bıraktı. Seneye takımda devam etmesi halinde ligin ilk maçında görev alamayacak. Lung’un atılması ile iyice gardı düşen İ.M. Kayserispor rakibine oyunun hakimiyetini tamamen teslim etti. 2-0’lık skor avantajı ile oyunu rölantiye alan B.B. Erzurumspor’un ise kulağı rakiplerden gelecek haberlerdeydi. Ancak Göztepe’nin MKE Ankaragücü’nü 2-1 yenmesi ile B.B. Erzurumspor’un 1 yıl süren süper lig macerası son bulmuş oldu. Ligin ikinci yarısında kümede kalma adına başarılı bir mücadele veren ve iyi bir futbol sergileyen B.B. Erzurumspor’un bu mücadelesi ne yazık ki yeterli olmadı. Kendilerine seneye 1. Ligde başarılar dilerim.

Finansal sıkıntılar nedeni ile kısıtlı bir kadroyla ligi tamamlamak zorunda kalan temsilcimiz İ.M. Kayserispor her şeye rağmen başarılı bir sezon geçirdi bence. Bu kadar zor bir sezonda bu kadar dar imkanlarla 41 puan toplayabilmek su götürmez bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen yönetim, teknik heyet ve futbolculara şehir adına teşekkür ediyorum. Seneye Hikmet Karaman ile devam edilerek ve ana kadro korunarak nokta transferlerle bu takım yine başarılı olacaktır. Ligin bitmesi ile birlikte tüm futbolcular tatile çıktılar. Bundan sonra top yönetimde. Bakalım yönetim nasıl bir transfer politikası belirleyecek ve neler yapacak. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Selam ve saygılarımla,

Google+ WhatsApp