Şakası yok…

Şakası yok…


TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun (TFF) süper ligin 12 Haziran'da başlayacağını açıklaması ardından takımlar gruplar halinde antrenmanlara başladılar ama nasıl başladılar sosyal mesafe kuralına uyarak hani futbol oyun kuraların içerisine yeni bir madde daha eklenir mi? acaba yeni bir kural mı eklendi sorusu aklımdan geçmiyor da değil bu kuralın adı sosyal mesafe kuralı olur mu? Olur.

Olmasına olurda cezası ne olur bilemem sarı kart mı  kırmızı kart mı ?

İşin şakası bir yana yaşanan bu olaylarda sonra gündemi sürekli meşgul eden TTF ile SAĞLIK bakanlığı arasında gidip gelen ligler başlanışımı başlamasın mı? Sorusu hala çözülemedi.

Sizlerin de bildiği gibi her iki tarafta sorumluluğu üzerine almak istemiyor. Bu işin şakası yok hayat meselesi sonucu Allah göstermesin çok vahim olur sonunda ah, tüh, yazık oldu, genç yaşta… Demedin hiçbir anlamı yok.

İşin garip yanı nedir kulüpler birliğinden ve kulüplerden cılız seslerden başka hiç ses çıkmaması.

"Ya kardeşim kulüpler olarak çıkın biz oynamıyoruz" desenize diyemiyorlar bir taraftan yayıncı kuruluşun hesabı yapılıyorda ondan bırakın onu bunun hebasını yapmayıda benim önerim bu şekilde kalsın seneye ligler yeniden başlasın 

Bu işin şakası yok

Bakın bu şekilde ligler devam ederse kulüplere uygulanan Covid 19 testler neticesinde birçok takımda pozitif vakalar olduğu tespit edildi. 

Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi ile birlikte 1'i futbolcu 8 kulüp çalışanında korana virüs tespit edilirken bir başka süper lig takımı Kasımpaşa'da 2 futbolcunun testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. Ayrıca TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da 4 futbolcu olmak üzere kulüpten 11 kişinin testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Pozitif vakalar sonrası tüm takım 14 gün süre için karantinaya alındı. Temsilcimiz Hes Kablo Kayserispor'da ise 1 ay önce bir kulüp çalışanının testinin pozitif çıkmasının ardından başka her hangi bir pozitif vakaya henüz rastlanılmadı. 

Yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler sonrasında liglerin TFF'nin açıkladığı gibi 12 Haziran'da başlaması oldukça zor görünüyor. Testleri pozitif çıkan takımlar 14 gün süre ile karantinada kalacaklar ve doğal olarak takım çalışması yapamayacaklar. 14 gün sonunda testleri negatif çıksa bile yaşadıkları tramva sonrasında mental olarak bu takımların lige hazır olmalarını beklemek büyük bir hata olur. 

Hafta başında Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu tüm liglerin iptal edilmesi kararını aldı ve liglerin oynanmamış sayılmasına hükmetti. TFF'nin de yaşanan tüm bu gelişmeler sonrasında aynı kararı vermesi artık kaçınılmaz bir hal aldı. Şayet TFF kararında inat eder ve ligleri bu şekilde oynatırsa çok büyük bir risk alır ve yaşanabilecek en ufak bir olumsuzlukta verdiği bu kararın altında kalır. Bayramdan bile vazgeçilmesi gündemde iken liglerden vazgeçememek sonumuz olur. 

Selam ve Saygılarımla

Google+ WhatsApp