Geleceğin Takımı Kuruluyor

Geleceğin Takımı Kuruluyor


Daha önceki haftalarda köşe yazımda Kayserispor'un sezon sonunda 10 futbolcu ile  sözleşmesinin biteceğini yazmıştım bunlara iki kiralık futbolcu daha eklendi. Toplamda 12 futbolcu ile ya tamam yada devam kararı alacaklar. Türkiye'de kulüplerin içerisinde bulunmuş olduğu mali sorunları göz önünde bulunduracak olursak futbolculara gelecek teklifler daha aşağı rakamlar olacak. Bu rakamları futbolcular kabul edecekler mi? Bilemem. Ama gözle görünen bir gerçek var ki futbolcuların göstermiş oldukları performanslar çok önemli. Ama gelin görün ki bence gösterilen performanslar bu rakamları hak edecek seviyede değil. Hikmet Karaman'da kulübün içerisinde bulunduğu mali sorunları göz önünde bulundurmuş olmalı ki U-21 takımından Kazım Çelik, Abdullah Gürbüz, Burak Şeftali, Adem Doğan, Hakan Çıtak, Selahattin Seyhun ve Emre Demir'i Antalya kampında 30 kişilik kamp kadrosuna dahil etti. Geleceğe yönelik olarak maddi ve manevi açıdan çok önemli bir işe imza atmış oldu. Bundan sonra U-21 takımının futbolcuları da artık A takımda forma şansının olduğuna inanarak daha da azimle çalışacaklardır. Başta Alper hoca olmak üzere U-21 takımın teknik kadrosunu da ayrıca tebrik ederim.

Gelelim A takıma. Antalya kampında Hikmet hocaya çok iş düşecek. Bu takıma takviye lazım mı? diye soracak olursanız sadece sağ ve sol bek mevkilerine takviye gerektiğini düşünüyorum. Ama sağ ve sol açıklarda oynayacak futbolcular olan Deniz Türüç ve Bilal Başaçıkoğlu defansa gelip beklere yardımcı olurlarsa sorunu en asgariye düşürmüş olurlar. Stoperler Kana-Bıyık ve Sapunaru bu takımın vazgeçilmezleri. Orta sahada Cherry ve Mensah kilit futbolcular. Top rakipteyken pres yapıp, hücuma da destek olurlarsa çok daha faydalı işlere imza atarlar. İleri uçta Gyan, Kravets ve Umut Bulut'da ligin ikinci yarısında daha çok gol atacaklardır.

Bence takım geneline bakacak olursak Kayserispor takımı iyi bir ekipten kurulu. Yeter ki futbolcular kendilerine inansınlar. Hafta içi As başkan Mehmet Çakmak Uyar'ın yapmış olduğu açıklamada, "Kimse kapımızı çalmasın. Bizde sezon sonuna kadar satılacak futbolcu yok" şeklinde beyanda bulunması takımın iskeletinin korunacağını gösteriyor. Asamuah Gyan'a yurt dışından teklifler geldiğini biliyoruz. Hikmet Karaman ise bu transfere sıcak bakmadığını için olur vermiyor. Hoca, 2019 yılında işlerin daha iyi olacağına ve Asamuah Gyan'a güveninin tam olduğunu ve ondan çok şey beklediğini açıkladı. Ertuğrul Sağlam döneminde bu futbolcu sürekli olarak yedek kulübesinde oturdu. Takımın diğer hüküm futbolcuları olan Kravets ve Varela'da aynı şekilde yedek beklediler. Hikmet Karaman kariyerleri başarılarla dolu olan bu futbolculardan daha fazla faydalanmak için onlara daha fazla forma şansı vermeye başladı. Böylelikle bu futbolcularında güvenini kazanmış oldu. Bu davranışları da Hikmet Karaman'ın teknik direktörlük görevi yanında iyi bir terapist olduğunu da gösterdi.

Hoş Kalın 

Google+ WhatsApp