Sayın valimizin spor sevgisi…

Sayın valimizin spor sevgisi…


Kayseri Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak sayın valimiz Şehmuz Günaydın'ı makamında ziyaret ederek valimize hoş geldiniz dedik. Aramızda geçen sohbette sayın valimiz Kayseri'ye yapacağı hizmetlerden ve projelerinden bizlere bahsetti. Valimizin projelerinin odak noktasında  ise milli eğitim ve spor konular yer alıyor. Bu projelerden benim en çok önemsediğim ve ön plana çıkartmak istediğim husus ise sigara ve uyuşturucu ile mücadele. Sayın valimiz futbolu çok sevdiklerini ifade ederek geçmişte amatör futbol oynadığını da sohbette bizlere söyledi. Dün akşam Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde oynanan FİBA Kadınlar Basketbol milli takımlar karşılaşmasında tirübünlerdeki yerini de aldı.  Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Çelik'te ev sahibi olarak kadın basketbol milli takımımızı ve yöneticilerini en güzel şekilde ağırladılar. Saat 18:00'de başlayan Türkiye-Belarus maçına Kayserili basketbol severlerde yoğun ilgi göstererek stadı doldurdular. Kadın basketbolcularımıza müthiş bir tribün desteği sağladılar. Statta ailelerin çok sık bir şekilde yer aldığı ise dikkatlerimizden kaçmadı. Bu da Kayserililerin spora olan sevgisini gösterdiği gibi aynı ilgiyi de Kayserispor'a göstermelerini arzu ediyorum.

Maça gelince gruptan lider olarak çıkmayı garantilemiş olan kadın basketbol milli takımımız maçı 56-60 kaybetti. Bence devşirme basketbolcumuz olan Hollingsworth faul çizgisinden yapmış olduğu faul atışlarını sayıya çevirebilseydi maçı çok rahat bir şekilde kazanabilirdik. Milli takım içerisinde göze batan diğer sporcularımız ise Olcay Çakır, Işıl Alben, Tilbe Şenyürek ve Cansu Köksal'dı. Konuk Belarus'a gelince boy ortalaması yüksek bir ilk 5 ile sahaya çıktılar. Boy avantajının vermiş olduğu avantaj ile savunma ve hücum ribauntlarını rahatlıkla kazandılar. 3 Sayı çizgisinden bulmuş oldukları 3'lüklerle de maçı kazanmayı başardılar. Kayseri'ye bu güzel geceyi yaşattıkları için milli takımımıza bundan sonraki maçlarında da başarılar diliyorum.

Kayseri'de hiçte yabana atılmayacak sayıda basketbol sever olduğu görünce Kayseri'de bir erkek basketbol takımının olmamasına da üzülüyorum. Kayseri Kadın Basketbol takımımız son yıllarda büyük başarılara imza atıyorlar. Erkek basketbol takımımız da olursa şayet bu şehirde her hafta büyük bir basketbol şöleni yaşanır. Bende spor yazarı olarak geçmişte ortaokul ve lise çağlarımda amatör olarak basketbol oynadım. Bundan sonraki köşe yazılarımda da basketbola elimden geldiğince çok yer vermeye çalışacağım.

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp