CHP AK PARTİ KALESİN DE TOPLANDI

CHP AK PARTİ KALESİN DE TOPLANDI


Cumhuriyet Halk Partisinin, Kayseri’de düzenlemiş olduğu belediye başkanları çalıştayı, hem kendi yüzlerini hem de şehrin yüzünü güldürüp sona erdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 215 belediye başkanıyla Kayseri’de resmen biz sizi kazanmaya geldik dedi. Bizzat çalıştayı yakından takip eden birisi olarak, bir çok belediye başkanıyla otel de oturup muhabbet ettim. Dışarıda Kayseri halkının sabah gelip gecelere kadar kasım ayının soğuğunda otelin kapısında beklediklerine şahit oldum. CHP 2023 için kendini o kadar inandırmış ki, biz bu kez Millet ittifakı olarak iktidar olacağız sesleri çok yüksek söyleniyordu. Kayseri’de gitmedikleri yer bırakmayan belediye başkanları sokaktan çok olumlu tepki aldıklarını hem dile getiriyorlar hem de sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar. Kayseri halkı özellikle Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na karşı inanılmaz bir sevgi seli gösterdiler. Otobüslerin önüne atlayıp illa resim çekileceğim diyenler bile oldu. İki başkan herkesin gönlüne dokunup halkın dertlerine ortak oldular. Halkın derdini dinleyen belediye başkanları çözüm odaklı olması içinde yardımcılarına bol bol not aldırıp ilgileneceklerini söylediler. Belediye Başkanları sadece halkın derdini dinlemeye geldiklerini dile getirerek muhabirler tarafından sorulan siyasi yönden hiçbir soruyu cevaplamadılar. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bundan sonra Kayseri'ye daha sık geleceklerini duyurarak biz Kayseri'yi kazanmak istiyoruz, burada 1 tane Milletvekilimiz, hiç belediyemiz yoksa sorunu kendimizde arıyoruz dedi. Diğer gelmelerine nazaran halkın sevgisini ve belediye başkanlarına karşı ilgiyi gören Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu ilgi ve sevgi geleceğe dair motive etmiş, Kayseri'den oy alma umudunu arttırmıştır diye düşünüyorum. CHP’nin Kayseri de vermiş olduğu çalıştay esnafında yüzünü güldürmüş oldu. Sucuk, Pastırma, Mantı gibi şehrimize ait olan lezzetler başkanlar tarafından yoğun talep gördü.

Şimdi merak edilen konular belli:

Ak Partinin kalesi olarak bilinen Kayseri  Millet ittifakına yeşil ışık yakacak mı?

Hiç belediyesi olmayan Millet ittifakı belediye yada belediyeler alabilecek mi?

2 tane milletvekili olan Millet ittifakı milletvekili sayısını arttırabilecek mi?

Kayseri de Ak Partinin oy kaybı olduğu anketlerden de anlaşılıyor, peki bu oylar Millet ittifakına mı, yoksa Gelecek Partisi ve Deva Partisine mi gidecek?

Seçim süreci başladığında Gelecek Partisi ve Deva Partisi Millet ittifakına katılacak mı?

Katılım sağlarsa kim Cumhurbaşkanı adayı olarak ön plana çıkacak?

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olsun anketin de halk Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında kalmış durumda. Acaba iki seçenekten hangisi tercih edilecek?

Ak Parti kendilerini yıllarca destekleyip daha sonra destekledikleri partisine karşı kırgınlık ve küskünlük duyan seçmeninin gönlünü almaya çalışacak mı?

Tamamen seçim havasında yıllardır halkın içinde şehir şehir gezen millet ittifakı, bu süreçte sadece seçimlerde oy istemeye geliyorlar düşüncesini yok etmeyi başardı. Yıllardır sahalarda olan millet ittifakı  2023 Cumhurbaşkanlığı ve 2024 Yerel yönetimler seçiminde bunların meyvesini alabilecek mi?

Bu soruların hepsini zaman elbette gösterecektir.

Google+ WhatsApp