MERKEZ BELEDİYE BAŞKANLARI

MERKEZ BELEDİYE BAŞKANLARI


Büyükşehir Belediyesi: Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç partisi tarafından yeniden aday gösterilecek mı? yoksa teşekkür plaketi verilip emekliye ayrılması mı söylenecek? Sokaklarda sevilen bir isim olan, ama bu kadar hizmet tamam artık, sayın Büyükkılıç artık dinlensin diyen halkı parti yetkilileri dinleyecek mı? yoksa atom karınca lakabını alan başkanla yola devam mı edecek? Bana kalırsa artık değişim şart. Sayın Büyükkılıç bu şehre ömrünü adadı, gençliğini verdi, herkes tarafından sevildi, sayıldı baş tacı edildi, artık bu işleri zirve de bırakma zamanı geldi. 5 yıl daha sayın  Büyükkılıç ‘ı bu tempo çok yoracağı  kesin. Şimdiden hakkında hayırlısı olsun.

Melikgazi Belediyesi: Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu büyükşehir belediyesine başkan adayı olacak mı? Bu düşüncenin aklımızda yer etmesini sağlayan aslında Sayın Palancıoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı Melikgazi Ilçe Başkanı Av. Gökhan Ülke’nin aday adaylığını  açıklaması ve Palancıoğlu’nun  ziyaretine gitmesi oldu. Sayın Palancıoğlu da bu görüntüyü sosyal medyadan paylaşarak su açıklamayı  yaptı: “Yaklaşık 5 yıldır AK Parti Melikgazi İlçe Başkanımız Sayın Gökhan Ülke ve teşkilat üyeleri ile uyum içerisinde Melikgazi'mize hizmet ettik. Göreve geldiğimiz günden beri bizim hedefimiz ilçemize, ilimize ve ülkemize birlik içinde hizmet etmek oldu ve her daim de böyle olacak. Gökhan kardeşimi nice güzel görevlerde görmek isterim. Allah yolunu açık eylesin. Kendisine başarılar dilerim. Gökhan Başkanımızın Belediye Başkan Aday Adaylığı hayırlı olsun.” Bu paylaşımla kendisi büyükşehir  merhaba, sayın Ülke’de Melikgazi’ye  hayırlı olsun der gibi izlenim vermiş oldu. Sayın Palancıoğlu Talas Belediyesinden Melikgazi Belediyesine  geçtiğinde herkesin ortak düşüncesi buradan da Büyükşehir’e geçeceği  olmuştu. Şimdi bu izlenim gerçekleşecek gibi görünüyor. Deneyimli, bilgili, tecrübeli ve genç  olması da herkesin bu konuda destek vermesini sağlıyor. Ama siyaset arenasında 2 dakika sonra ne olacağını  kimse bilemez, onun için bekleyip göreceğiz neler olacak.

Kocasinan Belediyesi: Kocasinan Belediyesi Başkanı sayın Ahmet Çolakbayraktar kalacak mı? gidecek mi? şimdi merak konusu oldu. Milliyetçi Harekat Partisi aday aday başvurularını duyurması seçimlere Ittifak olarak değil herkes tek girecek izlenimi verdi. MHP'den Kocasinan Belediye Başkan Aday Adayı sayın Ali Alkan oldu. Sayın Alkan pek Kayseri halkının tanıdığı bir isim değil. Kocasinan Belediyesine Ak Partiyle ayrı ayrı girilen seçimde kazanmasının çok zor olduğunu şimdiden söyleyebilirim. Kocasinan ilçesinde İyi Partinin elinde de Kazım Yücel gibi değerli bir isim bulunuyor. Eğer burada oylar tamamen bölünür herkes kendi adayını çıkarırsa  Ak Parti oy kayıpları yaşasa da Kocasinan ilçesini bırakmaz gibi görünüyor. Önemli olan burada Ak Partinin göstereceği aday olacaktır. Bana sorarsanız 1 dönem daha sayın Çolakbayraktar başkanlığı kimseye bırakmaz.

Talas Belediyesi: Talas Belediyesi şuan ne olacağı belli olmayan bir ilçe konumunda. MHP tabanının Talas İlçesini ne kadar çok istediğini biliyoruz.  Ama kesinlikle Ak parti elinde bulundurduğu hiçbir belediyeyi MHP’ye vermeyecektir. İyi Parti, Ak Parti, CHP, MHP ayrı ayrı burada seçimlere girerlerse her an her şey olabilir. Bu dört  parti ayrı girerse MHP  burada biraz daha şanslı görüyorum. Sayın Mustafa Yalçın tecrübeli bir belediye başkanı, parti  teşkilatı  yeniden aday gösterecek mı merak konusu ama Talas için yaptıklarını kimse görmemezlikten gelemez. Sayın  Mustafa Yalçın’a özel bir yazı hazırlayacağım için çok detay vermeyelim ve Talas Belediyesi için diğer köşe yazısını bekleyelim.

Hacılar Belediyesi: Hacılar ilçesinde Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan ilçe  halkı tarafından sevilen birisi. Beyefendiliği, halka karşı yakınlığı  herkes tarafından beğeniliyor. İlçe halkı için tabi ki tüm gelen belediye başkanların yeri çok ayrıdır ama, bu zamana kadar gelen en iyi belediye başkanlarından birisi olmaya  doğru gidiyor sayın Özdoğan desem kimse abarttığımı söyleyemez.  Bence bu seçimlerde en rahat belediye başkanlarının isimlerinin açıklanmasını  bekleyecek birisi olacaktır.

Google+ WhatsApp