ŞEHRİN MÜCEVHERİ ERCİYES DAĞI

ŞEHRİN MÜCEVHERİ ERCİYES DAĞI


Şehrimizin mücevheri olan Erciyes dağımız eteklerini beyaza bürümeye başladı. Yavaş yavaş beyaz gelinliğini giymeye hazırlanıyor. Turist akını inşAllah bu sene geçen seneleri kıskandıracağını düşünüyorum. Erciyes dağımız da yoğun ilgiyi kaldırmayan otopark sorunu var. Bu sorun ne yazık ki yıllardır çözülmeyi bekliyor ama sadece beklemekle yetiniyor. Bu kış sezonun da Sayın Büyükkılıç bu sorunu çözerse Erciyes dağı ve gidenlere en büyük iyiliği yapmış olur. Çünkü gitmek isteyenlerin bir kısmı da nasılsa trafik çok yoğundur, otopark sorunu vardır diyerek gitmiyor. Dediği gibi de oluyor. Bir iki kişinin araba park yeri bulması için trafikte yoğunluk meydana geliyor ve uzun bir araç kuyruğu oluşabiliyor. O bekleme de sıkılıp yürüyerek çıkanlar bile oluyor. Resmen stres dağıtmak için gidilen yerde stres tavan yapıyor. Orada bulunan esnaf kardeşlerimizin ümitle beklediği o günler için, bu sorunları çözerek daha da kârlı bir sezonun geçmesi adına çok önemli. Kış sezonun da farklı neler yapıp şehir de bulunan ve hiç gitmeyenleri de Erciyes’e çekebiliriz diye düşünmüyor da değilim.

Ödüllü etkinlikler yapılabilir.

Sucuk festivali adında bir etkinlikle şehrimizde bulunan sucuk üretimi firmalarımızın standı açılıp tanınması sağlanabilir. Etkinliğe gelenler hem sucuk alımı yaparak esnaf kazancı olur hem de hiç duymadığı sucuk üreticilerini tanıyarak diğer zamanlar için alım yapabilirler. Bu festival Cuma, Cumartesi, Pazar günü olarak yapılıp konserler ve sürpriz etkinliklerle devam edebilir. Bu festivali Hem erciyesin tanıtımı içinde kullanıp ülke genelinde reklam yaparak kış tatili için başka şehirler yerine “Kayseri Erciyes” dağını ön plana çıkartabiliriz.

Amaç bellidir.

Şehrimizin mücevheri olan Erciyes dağımızın ve esnaflarının bu sezon da kazançlı başlangıç yapıp geçen sene pandemiden dolayı etkilenen  zararlarını kapatmasını sağlamaktır. Bu arada Erciyes’te ne işletmem var, ne tanıdığım, ne de sürekli gitme alışkanlığım. Tek isteğim sevdam olan memleketimize hizmetlerin artmasıdır.

Google+ WhatsApp