SAYIN BÜYÜKLERİM NE DERSİNİZ?

SAYIN BÜYÜKLERİM NE DERSİNİZ?


Ekonominin bu haline normal diyenler var. Bu hali kesinlikle normal kime mi? Cebinde yokluk görmeyenlere normal. Peki şu zaman diliminde zamlanmayan tek bir ürün göster bana desem gösterebilirler mi acaba?

Benzin,Motorin,Gaz fiyatları nereden nereye geldi? Ekmek fiyatları iki ayı görmeden nasıl iki kez zam aldı? Marketler de 100-200 TL doldurduğumuz poşetin yerini hangi ücret aldı? Dolar, Euro, Altın fiyatlarının yükselişi ne kadardan başlayıp nerelere kadar geldi? Beyaz eşya, telefon, ev, araba fiyatlarının yükselişi hafife alınacak bir fiyat mı sizce de? Elektrik, doğalgaz, su fiyatlarının artışı her yıl sonunda ki artışa benziyor mu?

Bu düşüncelerime uymayacak bir tane asil vatanımızın kıymetli halkı çıkabilir mi? Bence çıkmaz, çünkü halkın dili ve düşüncesi aynen bu yönde. Amacım hükümete karşı eleştiri kesinlikle değil sadece yaşadıklarımızı aktarıyorum. Bana göre şuan ekonomi de kriz mevcut. Bu ekonomi krizden, Allah'ın izniyle elbette çıkacağız. Halkımız elinden ne fedakarlık geliyorsa en iyi şekilde yapmaya çalışıyor, onla da kalmıyor bir de akıl verenleri dinliyoruz. Bizleri o kadar düşünüyorlar ki kimisi çıkıp kasaba gitmiyorum ben kuzu kestiriyorum bu zor ekonomi şartlarında diyerek bir kilo et almaya gücü yetmeyen gramla kıyma, et almaya çalışan, özellikle sakatatlardan alışveriş yapmaya yönelen, eti bırakın markete girdiğinde tavuk bile gözüne çok görünen, ekonomisini zor yönetmeye çalışan halka kuzu kesme düşüncesini veriyor, kimisi çıkıyor yemek yediğiniz porsiyonları küçültün diyor, kimisi doğalgazda tasarruf yapalım diyor. Akıl verenlerin ardı arkası kesilmiyor, şu anlaşılıyor ki büyüklerimiz bizleri çok ama çok düşünüyorlar hepsine ne kadar şükranlarımızı sunsak az gelir. Eskiden evin beyi cebinde para azaldığında hanımına ay başına kadar kemer sıkalım hanım dermiş, şimdi ne yazık ki sıkacak kemer dahi bulamıyoruz. 

Bir de halk olarak biz sayın büyüklerimizden bir talepte bulunsak mı? 

Partilere yapılan hazine yardımlarını bu ekonomi süreçte gelin halka dağıtalım. Partiler ne olacak? Diye sorulursa  her şehrin il başkanı davası için elini cebine sokup o şehrin binasının her türlü maddiyatını karşılar bunu çok iyi biliyoruz. Çünkü hepsi partisi, davası için maddi, manevi fedakarlık yaparak yollarına devam ediyorlar bundan hiç şüphemiz yok. Emin olun bu düşünceme en çokta onlar katılıp destek verirler. (Öyle değil mi sayın Başkanlar?) Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Milletvekilleri, Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları bu süreçte maaşlarını halka bağışlasın, bu paralarla halkımıza biraz olsun katkı sağlansın,  gerekiyorsa üretim için kullanılsın çiftçilere destek verilsin. Olur mu bu dediklerim? imkansız gibi ama olmasını çok isteriz. Söz bunları yaparsanız bir kemer alıp sıkmaya devam edeceğiz. Ne dersiniz?

Google+ WhatsApp