MİLLET, VEKİLİNİ TANIMIYOR!

MİLLET, VEKİLİNİ TANIMIYOR!


Yok artık İlhan Yılmaz o kadar da değil, bu başlıkta nedir öyle diyen okuyucularım dediğiniz gibi tam da o kadar! Ne yazık ki millet vekilini tanımıyor. Oturup ağlayalım mı, başımızı taşlara mı vuralım ne yapalım bilemiyorum. Sosyal medyadan takipçilerime şu soruyu yönelttim: “Millet, vekilini tanıyor mu?” Tek tek de Kayseri milletvekili isimlerini verdim. Bana dönüş yapanların dertlerini dinlemiş oldum. Yıllardır resmi programlarda sunuculuk yapan birisi olarak vekillerimizi çok iyi tanımaktayım fakat halkın oy verdiği partisinin vekilini bile tanımadığına şahit olunca şaştım kaldım. Neredeyse hepsinin hakkında yorumlar yapıldı. Eleştiride bulunanlar da vardı. Örneğin; “Nerede bu vekiller? Hiç görmüyoruz!” sözü milletin yüreğine yerleşmişti. Ya da” Bir durum için başvurdum, unutuldu gitti!” diyenlerde vardı. Listedeki isimlere bakanların geneli aynı vekilleri tanıyor, diğerlerinin kim olduğunu dahi bilmiyordu. Bakanlık yapmış vekiller tanınırken, diğerlerinden ender isimler ön plana çıkıyordu. Özellikle iktidar partisinden Sayın Hülya Nergis ve İsmail Emrah Karayel, kendi çevresinde illaki tanınmışlığı çoktur ama halk nezdinde diğer vekillerin tanınmışlığına yaklaşmaları gerekmektedir. Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer ise başhekim olarak daha çok tanınıyor. İsmini duyan ‘eski başhekim’ diye noktayı koyuyor ve tanıdığını böyle özetliyor. Çoğu kesim ise biz lideri bilir ona oy veririz vekilleri bilmesek de olur diyorlar.

Hangi vekilimize neler yapıyorsunuz vekil olarak diye soru yöneltsek kesinlikle hepsi çok çalışmakta gecesini gündüzüne katmaktadır. Buna  diyecek sözümüz yoktur. Fakat halka kulak verdiğimizde bizim gönül dergahımızı sadece oy zamanında çalıyorlar başka da görmüyoruz sözünü çok duyuyoruz. Paylaşıma yorum yapanların büyük kısmı sadece birkaç vekilin çok uğraş verdiğini, başarılı bulduklarını ve desteklediklerini söylüyorlar.

Milliyetçi Harekat Partisi Milletvekili Sayın Baki Ersoy yerini sağlam bir şekilde ilk sıraya yazdırmış. Sorduğum kişiler ve gelen mesajlar Sayın Ersoy'un başarılı bir süreç geçirdiğini dile getiriyor. Halkın en küçük isteğinin üzerinde durup gerektiğinde meclise taşıyıp çözülmesini sağlayan, kimin yardıma ihtiyacı varsa anında gereğini yapan, Kayserispor için elini değil gövdesini taşın altına sokup bütün yükü yüklenen, ulaşılmaz değil her zaman ulaşılan ve herkese abilik yapan birisi olarak anlatılıyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise Kayseri’nin gelişmesinde en büyük payı olan, Ankara kapılarını belediye hizmetlerinde sonuna kadar şehrine açan, halkla her zaman sıcak ve samimi duruşunu hiç yitirmeyen, Ankara'ya uğradığınızda ziyaretine gidecek olsanız her zaman gelen misafiri için bir bardak çayı ve insan rahatlatan muhabbeti olan, Kayserispor aşkını, sevdasını her yüreğe dokuyan bir isim olarak anılmakta.

 

İyi Parti Milletvekili Sayın Dursun Ataş, yıllardır Pınarbaşı Belediye Başkanlığın’dan sonra milletvekili olarak hizmetine devam eden Sayın Ataş, özellikle Pınarbaşı bölgesi ve ilçe köylerde parti ayırmaksızın sevilen, sayılan; neredeyse her düğün, cenaze, asker gecelerinde belediye başkanlığı zamanında milletinin yanında olan, sıkıntılarında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, yıkıcı değil her konuda yapıcı bir taraf sergileyen isim olduğu, milletvekili seçildiğinde de tüm sorunlara özellikle ilgilenip meclise taşıdığı, halka karşı sıcak samimi ve babacan duruşuyla tanınmakta.

Gönül ister ki tüm vekillerimiz bu denli halkın gönlünde parti ayırmaksızın yer alsın. Kapısına gelip efendim benim şöyle bir sıkıntım var dediklerin de Allah'ın onlara göndermiş olduğu bir misafir gözüyle bakarak dertlerine ilaç olsunlar. Danışmanlarını özellikle uyarıp iki elim yakandadır bir garibin işini görmezden gelirsen demesi lazım. Yürekten gelen çok muhabbetimiz var ama inşAllah sadece muhabbet olarak kalmaz ve halkın ben bu vekili tanımıyorum, sadece oy zamanında görüyorum, lider için oy veriyorum demesi yerine o vekil benim için bunu bunu yaptı ben onu Allah için çok seviyorum, kendisi bağımsız aday olsa bile oyum onadır dedirmek lazım.

Son söz son kelam, Rabbim gönlümüze dokunan insanların sayısını artırsın... “Amin.”

Google+ WhatsApp