Acı ama gerçek

Acı ama gerçek


Geçtiğimiz günlerde dostlarımdan birisi ziyaretime geldi.  

Hoş sohbetimizin ardından bana yaşadığı bir olayı anlattı ve şikayetlerini dile getirdi. 

Bende sizlere aynen aktarıyorum. 

Hastalığından dolayı şehir hastanesine giden dostum yaşlı ve şeker hastası birisi. 

Şehir hastanesi otoparkında arabasını park edecek yer bulamadığı için hastane dışına park edip tahlil ve muayene için yürüyerek gitmiş.  Randevusunun bulunduğu 4. Bloğa girişte ve asansörde enfeksiyon polikliniğinin üstte katta olduğu yazısını görmüş. Belirtilen kata çıkınca orada bulunan görevli ona enfeksiyon polikliniğinin 10. Blok 2. Katta olduğunu söylemiş. Oradan çıkarak hasta bir vaziyette 10. Blok 2. Kata giden dostum gördüğü manzaralardan rahatsızlığı dile getirdi. Koridorların hemen hemen yarıdan çoğu pandemi için aşı odası yapılmış, yaşlılar kronik rahatsızlığı olanlar ve aşı sırası gelenler burada aşılarını vuruluyordu dedi. 

Muayene olduktan sonra ise doktorunun verdiği 3 tahlili yaptırmak için doktorun yanından çıktığında çok daha farklı bir manzara ile karşılaştığını ve bu manzaranın tüm gördüğü kötü manzaraların üsttünde pastadaki çilek gibi  tamamladığını söyledi. Bir tahlili için 200 metre ilerideki bloğa gidip ikinci katında vermesi gerekiyormuş. İkinci tahlili için ise 4 blok öteye giderek vermesi gerekiyormuş Görevlilere hasta ve rahatsız olduğunu ve bu nedenle bulunduğu bloğun içerisinde bu tahlilleri verebileceği bir yer olup olmadığı sormuş aldığı cevap ise her zaman olduğu gibi ‘HAYIR’ olmuş ve eğer tahlillerinizi yaptırmak istiyorsanız laboratuvarlara giderek tahlillerini  yaptırması gerektiği söylenmiş. Hasta ola ola çok zorlanmasına rağmen tahlillerini ayrı ayrı bloklara giderek yaptırmış. Tahlillerini yaptırırken gittiği laboratuvarların hallerinden ve temizliklerinden rahatsızlığınıda ayrıca dile getiren arkadaşım hastane odalarını ve hastane personellerini koridorlara sermişler onlarca odanın boş onlarca binanın boş  olduğunu gördüm. Tekrar hastanenin dışına park etmek zorunda kaldığı arabasına giden dostum şehir merkezine geldiğinde ise çok farklı bir şok yaşayarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının devlet nazarında Suriyeli vatandaştan daha değersiz olduğunu gördüm. Eski fizik tedavi hastanesi şimdiki adı ile Suriyeliler Hastanesi’nde Suriyelilerin gayet sakin sıra beklemeden ve toplu bir ortamda sağlık hizmeti aldıklarını gördüğünü bana söyledi. Şehrin merkezinde otobüs duraklarının hemen yanında şehir hastanesine gitmeden tüm sağlık işlemlerini ücretsiz olarak alıyorlar. Hem de otoparkları müsait. Ben bu ülkenin vergisini veren ve kanunlarına uyan bir vatandaşı olarak ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken Suriyelilerin bu ülkede bir elleri yağda diğer elleri balda yaşamalarından rahatsız oluyorum dedi. 

Bu yazımda sizlere bir arkdaşımın bir dostumun bir vatandaşımızın bana anlattığı bir olayı ve şikayetini sizlere olduğu gibi aktardım.

Yorum sizlerin...

Google+ WhatsApp