BAYRAM İSTERİM !..

BAYRAM İSTERİM !..


Bayram isterim çocukların mutluluklar içerisinde kahkahalar atıp şeker yediği  harçlık topladığı, bayram istemem çocukların hıçkırarak ağlayıp açlıktan ölüme terkedildiği.

Bayram isterim kadınların sevilip hep baş üzerinde tutulduğu, bayram istemem bir erkek tarafından şiddete mâruz kalıp ölüme terkedilen.

Bayram isterim anne ve babaların kıymetinin bilinip ayağına paspas olunduğu, bayram istemem anne ve babanın terkedilip adlarının bile anılmadığı.

Bayram isteyelim ama hep güzelliklerle isteyelim. Adı üzerinde bayram. Neşenin olmadığı, mutluluğun yürekler de dolmadığı hiçbir bayram bizleri huzur dolu etmez.  Rabbim bayramımızı huzur dolu ve mutluluklar içerisinde sevdiklerimizle birlikte olarak kutlamamızı nasip eylesin. Covid-19 belasını bu kadar azaltmışken lütfen dikkatli olalım. Maske, mesafe , temizlik kurallarına uymayı unutmayalım. Büyüklerimizi çok özledik, hasretle sarılmak istiyoruz, ellerini defalarca öpmek istiyoruz ama yine de onları düşünüp bu bayramda da bu alışkanlıklarımızdan uzak olalım. Bizde olan hastalığı sevdiklerimize bulaştırarak bayramımızı hüzün günümüz yapmayalım. Aşı yaptırmayan aile ferdimiz varsa aşı yaptırması için ikna edelim ki bu hastalık bir an önce üzerimizden kalkıp gitsin. Önceliğimizin her zaman sağlık olduğunu bu süreçte çok daha iyi anlamış olduk.

Bayramınız mübarek, sevginiz daim,  sağlığınız her zaman yerinde olsun.

Google+ WhatsApp